زیست فناوری مواد غذایی
زهره نوروزی مطلق؛ محمود اخوان مهدوی؛ رضا قشلاقی
چکیده
کاروتنوئیدها اثرات فراوانی بر روی سلامتی انسان دارند. این ترکیبات توسط گیاهان و ریزجلبکها تولید میشوند. امروزه استخراج کاروتنوئیدها از ریزجلبک های خوراکی همچون کلرلا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا ریزجلبکها در تمام سال (بدون توجه به فصل) و با سرعتی بسیار بیشتر از گیاهان در زمین های غیر زراعی رشد می کنند. هدف ...
بیشتر
کاروتنوئیدها اثرات فراوانی بر روی سلامتی انسان دارند. این ترکیبات توسط گیاهان و ریزجلبکها تولید میشوند. امروزه استخراج کاروتنوئیدها از ریزجلبک های خوراکی همچون کلرلا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زیرا ریزجلبکها در تمام سال (بدون توجه به فصل) و با سرعتی بسیار بیشتر از گیاهان در زمین های غیر زراعی رشد می کنند. هدف از این پژوهش ارایه روشی برای افزایش تولید کاروتنوئیدهای ریزجلبک کلرلا سروکینیانا است. برای این منظور، اثر غلظت های متفاوت از دو ماده مغذی نیترات سدیم بهعنوان منبع نیترات و دی پتاسیم هیدروژن فسفات بهعنوان منبع فسفات بر روی میزان تولید کاروتنوئیدها به صورت آماری بررسی شد. برای بررسی اثر غلظت های مختلف نیترات و فسفات از طرح کاملا" تصادفی آزمایش فاکتوریل و نرمافزار Minitab استفاده شد که در آن سطوح غلظت در نظرگرفته شده برای نیترات برابر 04/0، 25/0 و 5/1 و برای فسفات برابر 01/0، 04/0 و 16/0 بود. نتایج نشان داد که در غلظت 5/1 از نیترات و 04/0 از فسفات غلظت کاروتنوئیدها بیشینه است ( 21/0 75/6). در این شرایط، جهت افزایش تولید کاروتنوئیدها، به محیط کشت فیتوهورمون نفتالن استیک اسید اضافه شد. در غلظت بهینه ppm 5/2 از نفتالن استیک اسید غلظت کاروتنوئیدها 71/26 % افزایش یافت و به مقدار 15/0 49/8 رسید.
محمود اخوان مهدوی
چکیده
عوامل بیماریزا قادرند که از راه مصرف محصولات لبنی سنتی آلوده مثل پنیر به انسان منتقل شده و درنتیجه بیماری ایجاد کنند. اشریشیاکلی تولیدکننده شیگاتوکسین، اسهال آبکی ملایم تا مشکلات جدیتر مثل التهاب کولون خونریزیدهنده و سندرم اورمی همولیتیک تا حتی مرگ را باعث میشود. مطالعه حاضر برای بررسی فراوانی ژنهای eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا ...
بیشتر
عوامل بیماریزا قادرند که از راه مصرف محصولات لبنی سنتی آلوده مثل پنیر به انسان منتقل شده و درنتیجه بیماری ایجاد کنند. اشریشیاکلی تولیدکننده شیگاتوکسین، اسهال آبکی ملایم تا مشکلات جدیتر مثل التهاب کولون خونریزیدهنده و سندرم اورمی همولیتیک تا حتی مرگ را باعث میشود. مطالعه حاضر برای بررسی فراوانی ژنهای eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا کلیهای جداسازیشده از پنیرهای محلی شهر مراغه بهروش Multiplex PCR انجام شد. 32 جدایه اشریشیا کلی از پنیرهای محلی شهر مراغه برای جستوجوی ژنهای eaeA ،stx1 و stx2 بهروش Multiplex PCR موردبررسی قرار گرفتند. فراوانی ژن eaeA در جدایههای اشریشیا کلی 62/15% (32/5) بود. ژنهای stx1 و stx2 در هیچ جدایهای مشاهده نشد. اشریشیا کلی تولیدکننده شیگاتوکسین در پنیرهای محلی این منطقه وجود داشته و برای سلامت انسان میتواند خطرناک باشد.