حسن جعفری؛ داود کلانتری؛ محسن آزادبخت
چکیده
در این تحقیق اثر توانهای مختلف (90، 270 و 450 وات) و دوره تابش یعنی زمان های روشن–خاموش (60/30 و 120/30 ثانیه/ثانیه) بر روی نسبت خشک شدن و صدمه دانه در خشک کردن بهروش مایکروویو در دو رقم نعمت و هاشمی موردبررسی قرار گرفت. طبق نتایج بهدست آمده، مدل میدیلی و همکاران بهترین پیشبینی را برای خشک کردن رقم نعمت در دوره 60/30 نشان داد. علاوهبراین ...
بیشتر
در این تحقیق اثر توانهای مختلف (90، 270 و 450 وات) و دوره تابش یعنی زمان های روشن–خاموش (60/30 و 120/30 ثانیه/ثانیه) بر روی نسبت خشک شدن و صدمه دانه در خشک کردن بهروش مایکروویو در دو رقم نعمت و هاشمی موردبررسی قرار گرفت. طبق نتایج بهدست آمده، مدل میدیلی و همکاران بهترین پیشبینی را برای خشک کردن رقم نعمت در دوره 60/30 نشان داد. علاوهبراین مدل Two-term برای رقم هاشمی در دورههای 60/30 و 120/30 و برای رقم نعمت در دوره 120/30 بهترین پیشبینی را داشت. طبق نتایج این تحقیق برای رقم هاشمی توان 270 وات و دوره 120/30 توصیه میشود. در این شرایط شکست دانه 1/19 درصد بود. در تمام حالات درصد شکست در رقم نعمت بالای 40 درصد بود و این نشان میدهد این رقم مناسب خشک کردن با مایکروویو نیست. توصیه میشود یک پیشآزمایش قبل از انجام آزمایشهای مایکروویو انجام شود.
مرصاد قربان نژاد شهرودی؛ عبدالله گل محمدی؛ داود کلانتری
چکیده
مقادیر زیادی از محصول گوجهفرنگی طی مراحل مختلف برداشت، انتقال و بستهبندی از بین میرود. تعیین عوامل موثر بر میزان تغییرشکل گوجهفرنگی میتواند منجر به کاهش ضایعات محصول شود. اثر برخی از پارامترهای مهم انبارمانی گوجهفرنگی مانند بارگذاری شبه استاتیکی در سه سطح (2، 6 و 10 نیوتن)، دمای نگهداری در دو سطح (C° 4 و 25) و راستای بارگذاری ...
بیشتر
مقادیر زیادی از محصول گوجهفرنگی طی مراحل مختلف برداشت، انتقال و بستهبندی از بین میرود. تعیین عوامل موثر بر میزان تغییرشکل گوجهفرنگی میتواند منجر به کاهش ضایعات محصول شود. اثر برخی از پارامترهای مهم انبارمانی گوجهفرنگی مانند بارگذاری شبه استاتیکی در سه سطح (2، 6 و 10 نیوتن)، دمای نگهداری در دو سطح (C° 4 و 25) و راستای بارگذاری در دو جهت برای دو رقم گوجهفرنگی بر میزان تغییرشکل مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایشها در یک دوره 15 روزه، طی آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که در دمای C° 25، با افزایش اندازه بار از 2 به 10 نیوتن، مقدار تغییرشکل محصول به میزان 65% افزایش مییابد. با کاهش دما از 25 به C° 4، تغییرشکل در بار ثابت 6 نیوتن به میزان 40% کاهش مییابد. در شرایط بارگذاری ثابت، مدل رئولوژیکی کلوین عمومی برای تخمین کرنش بر حسب زمان مناسب تشخیص داده شد.
رحمت اله اشتواد؛ داود کلانتری
چکیده
در این تحقیق مطالعه تجربی ضریب اصطکاک داخلی و درصد تخلخل چهار رقم از ارقام برنج های پرمحصول ایرانی به نام های نعمت، ندا، پژوهش و پردیس در چهار سطح رطوبتی 8 ، 11، 15 و 20 درصد مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ضریب اصطکاک داخلی برنج های ارقام ذکر شده با افزایش رطوبت از 8 تا رطوبت تعادل 1±11 درصد کاهش و پس از آن ...
بیشتر
در این تحقیق مطالعه تجربی ضریب اصطکاک داخلی و درصد تخلخل چهار رقم از ارقام برنج های پرمحصول ایرانی به نام های نعمت، ندا، پژوهش و پردیس در چهار سطح رطوبتی 8 ، 11، 15 و 20 درصد مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که ضریب اصطکاک داخلی برنج های ارقام ذکر شده با افزایش رطوبت از 8 تا رطوبت تعادل 1±11 درصد کاهش و پس از آن افزایش می یابد. مقدار زاویه اصطکاک داخلی در رطوبت تعادلی 1±11 درصد برای هر یک از ارقام نعمت، ندا، پژوهش و پردیس به ترتیب 30/39، 50/37، 95/33 و 38/34 درجه تعیین شد. با توجه به نتایج بدست آمده، مشاهده گردید که مشخصات بیوفیزیکی ظاهری ارقام نظیر طول دانه، قطر دانه، زبری نسبی سطح خارجی دانه، ریشک انتهایی دانه و موارد دیگر بر رابطه ی بین تنش برشی و تنش نرمال موثر است. همچنین میزان تخلخل رابطه مستقیم با نوع رقم و رطوبت دانه دارد. درصد تخلخل این 4 رقم در رطوبت تعادلی به ترتیب 8/70 برای نعمت، 9/63 برای ندا و 7/62 و 5/66 برای ارقام پژوهش و پردیس به دست آمد. با توجه به نتایج به نظر می رسد تفاوت های ظاهری ارقام می تواند بر رابطه ی بین تنش برشی و تنش نرمال موثر باشد اما نوع واریته تاثیر محسوسی در تنش برشی اولیه ندارد.