دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
کلیدواژهها = اسانس
تعداد مقالات: 8
ارزیابی پیشرفت اکسایش روغن سویا غنی شده با اسانس اندام هوایی چویر حین انبارش تسریع شده
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400
چکیده
روغنهای گیاهی خصوصا روغن سویا به دلیل داشتن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع مستعد به فساد اکسایشی هستند. در سالیان اخیر استفاده از ضد اکسایندههای طبیعی به دلیل اثرات منفی ضد اکسایندههای مصنوعی ... بیشترارزیابی فنول و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس انجدان رومی بر برخی از قارچهای عامل پوسیدگی و فساد میوه سیب و پرتقال
دوره 18، شماره 5 ، آذر و دی 1401، ، صفحه 699-709
چکیده
در این مطالعه، اسانس انجدان رومی (Levisticum officinale Koch) توسط روش تقطیر با آب استخراج شد و سپس محتوای فنول تام، فلاونوئید تام، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکال آزاد DPPH، رادیکال آزاد ABTS و زوال رنگ بتا-کاروتن) ... بیشترشناسایی ترکیبات شیمیایی، قدرت آنتیاکسیدانی، محتوای تام فنل و فلاونوئید کل و سمیت سلولی اسانس رزماری
دوره 18، شماره 4 ، مهر و آبان 1401، ، صفحه 467-482
چکیده
رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis L. گیاهی از تیره نعناعیان میباشد که به دلیل داشتن خواصهای گوناگون از جمله خواص دارویی، پزشکی و طعمدهنده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در پژوهش حاضر ترکیبات ... بیشترشناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدقارچی اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر قارچهای مولد فساد میوه سیب
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 691-700
چکیده
سمیت قارچکشهای سنتزی و مقاومت پاتوژنهای قارچی به این عوامل نگهدارنده سبب افزایش تقاضا برای جایگزینهای طبیعی مانند اسانسهای گیاهی شده است. در این پژوهش، اسانس آویشن دنایی با کمک روش تقطیر با ... بیشتربررسی خواص حسی و اثر ضدمیکروبی اسانس کندر و موسیر بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنر در پنیر سفید آبنمکی
دوره 16، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 343-356
چکیده
افزایش سطح آگاهی مردم و نگرانی درخصوص استفاده از نگهدارندههای شیمیایی، کاربرد مواد نگهدارنده و ضدمیکروبی گیاهی و اثر آن بر رشد میکروارگانیسمهای مهم غذایی افزایش یافته است. لذا هدف کلی از این پژوهش ... بیشترتأثیر اسانس زیره سیاه بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیر فتای فراپالایش
دوره 16، شماره 4 ، مهر و آبان 1399، ، صفحه 409-421
چکیده
اسانس زیره سیاه فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی بالایی دارد و میتواند منجر به بهبود و ارتقای ماندگاری سیستمهای غذایی گردد. بهمنظور بررسی تأثیر اسانس زیره سیاه بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، میکروبی ... بیشترارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس استخراجشده از گیاه باریجه (Ferula gummosa Boiss) در روغن مخصوص سرخکردنی
دوره 11، شماره 5 ، آذر و دی 1394، ، صفحه 631-642
چکیده
ترکیبات گیاهان معطر بهدلیل فعالیت آنتیرادیکالی بهعنوان آنتیاکسیدان طبیعی در فرآوردههای غذایی و بیولوژیکی مصرف میشوند. هدف از این مطالعه استخراج و شناسایی ترکیبات اسانس باریجه، ارزیابی فعالیت ... بیشترتقطیر مقاومتی اسانس از گیاه نعناع فلفلی: مقایسه با روشهای رایج تقطیر آبی
دوره 11، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1394، ، صفحه 236-246