با همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
بررسی فراوانی ژن‌های eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا کلی‌های جداسازی‌شده از پنیرهای محلی شهر مراغه به‌روش Multiplex PCR

محمود اخوان مهدوی

دوره 12، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1395، ، صفحه 388-393

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v12i3.52905

چکیده
  عوامل بیماری‌زا قادرند که از راه مصرف محصولات لبنی سنتی آلوده مثل پنیر به انسان منتقل شده و درنتیجه بیماری ایجاد کنند.  اشریشیاکلی تولیدکننده شیگاتوکسین، اسهال آبکی ملایم تا مشکلات جدی‌تر مثل التهاب کولون خونریزی‌دهنده و سندرم اورمی همولیتیک تا حتی مرگ را باعث می‌شود. مطالعه حاضر برای بررسی فراوانی ژن‌های eaeA ،stx1 و stx2 در اشریشیا ...  بیشتر

ارزیابی اثر پرتو فرابنفش بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس جداشده از شیرخام و برنج خام

محمود یلمه؛ محمدباقر حبیبی نجفی؛ محمود نجف زاده

دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، ، صفحه 319-324

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i11.37989

چکیده
  اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس علاوه‌بر ایجاد فساد در مواد غذایی می‌توانند در مصرف‌کنندگان مواد غذایی حاوی مقدار کافی از این باکتری‌ها مسمومیت ایجاد کنند. به همین دلیل حذف یا کنترل این باکتری‌ها به‌شکلی ایمن اهمیت پیدا می‌کند. در این مطالعه اثر ضدباکتریایی پرتو فرابنفش در مدت زمان‌های مختلف، بر رشد اشریشیا کلی و باسیلوس سرئوس موردارزیابی ...  بیشتر

اثر آب ازن‌دار بر کاهش باکتری‌های شاخص و جمعیت کل میکروبی لاشه مرغ در مرحله سردکردن

نعیمه کاظمی طاسکوه؛ محمد جواد وریدی؛ محمدحسین حدادخداپرست؛ فریده طباطبایی یزدی

دوره 10، شماره 1 ، فروردین 1393

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v10i1.34675

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر استفاده از آب ازن‎دار بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسم‌ها و همچنین بر باکتری‌های پاتوژن و شاخص آلودگی لاشه مرغ (Staphylococcus aureus) و (Escherichia coli) در مرحله سردکن آبی (چیلر) کشتارگاه مرغ، موردبررسی قرار گرفت. برای این منظور نمونه‌ها به‌مدت 5، 10 و 15 دقیقه تحت‌تأثیر آب ازن‌دار با غلظت‌های (2/0، 5/0 و 1) پی‌پی‌ام ازن که دارای ...  بیشتر