شیمی مواد غذایی
ارزیابی دما و مدت‌زمان نگهداری بر اکسیداسیون کره بادام‌زمینی

مریم رواقی؛ آزاده خدابخشیان

دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 773-783

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.83815

چکیده
  بادام‌زمینی به‌عنوان یک منبع غنی از چربی، مستعد تغییرات ناشی از اکسیداسیون است. در استاندارد ملی ایران تنها اندازه‌گیری اندیس پراکسید جهت بررسی وضعیت اکسیداسیون نمونه‌ها لحاظ شده است. اگرچه روند اکسایش چربی‌ها تا حد زیادی شناخته شده است اما ابهامات زیادی در زمینه اکسایش در شرایط واقعی پس از تولید و حین نگهداری وجود دارد. با توجه ...  بیشتر

اثر ترکیب خوراک و متغیرهای فرایند بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی کف‌های جامد تشکیل شده از نشاسته ذرت و دانه کنجد به روش اکستروژن

شهرام بیرقی طوسی؛ محبت محبی؛ مهدی وریدی

دوره 14، شماره 5 ، آذر و دی 1397، ، صفحه 865-876

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1396i0.63179

چکیده
  در این پژوهش اثر متغیرهای ترکیب خوراک، دمای فرایند، سرعت چرخش ماردون و قطر منفذ قالب در فرایند اکستروژن بر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی کف‌های تولید شده بر پایه نشاسته ذرت حاوی دانه کنجد مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور دانه کنجد با نسبتهای صفر، 10، 20 و 30 درصد با نشاسته ذرت در رطوبت نهایی 15 درصد مخلوط گردید. برای تولید کف‌ها، مخلوطهای ...  بیشتر

خصوصیات رئولوژیکی عصاره شیرین‌بیان

حجت کاراژیان؛ احسان حسینی بای؛ حبیب الله میرزایی

دوره 12، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1395، ، صفحه 193-200

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i1.37539

چکیده
  شیرین‌بیان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی و صنعتی است که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. ریشه شیرین‌بیان ترکیبات متنوعی دارد. عصاره آبی ریشه شیرین‌بیان به‌دلیل خواص فیزیکی عملکردی‌ا‌ش کاربردهای متنوعی در داروسازی و صنایع ‌غذایی پیدا کرده است. رفتار رئولوژیکی عصاره شیرین‌بیان و مطالعه اثر درجه حرارت و مواد جامد محلول بر ویسکوزیته ...  بیشتر

اثر عوامل محیطی بر روی خواص ضدلیستریایی نایسین

میرحسن موسوی؛ نسیم شاویسی

دوره 11، شماره 2 ، خرداد و تیر 1394، ، صفحه 211-217

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i2.27396

چکیده
  نایسین متعلق به گروه A لانتی‌بیوتیک‌‏ها بوده و مشهورترین باکتریوسینی است که به‌عنوان نگهدارنده طبیعی در محصولات غذایی مانند شیر و پنیر مورداستفاده قرار می‌‏گیرد. این پپتید بر روی طیف وسیعی از باکتری‌‏های گرم مثبت تأثیر می‏‌گذارد. استفاده از نایسین به‌تنهایی و در ترکیب با سایر روش‌‏های نگهداری مواد غذایی می‌‏تواند ...  بیشتر