شیمی مواد غذایی
تاثیر پوشش های خوراکی مبتنی بر زانتان غنی شده با اسید اولئیک بر کیفیت انبارمانی و خواص آنتی اکسیدانی میوه ساپودیلا (Manilkara zapota)

دارا رضاخانی؛ عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی؛ سمیه رستگار

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 خرداد 1403

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.86132.1307

چکیده
  میوه ساپودیلا به دلیل فسادپذیری و از دست دادن سریع رطوبت، ماندگاری محدودی دارد. استفاده از پوشش های خوراکی به دلیل اینکه در افزایش ماندگاری میوه ها موثر است، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این مطالعه تحقیقاتی با هدف ارزیابی اثربخشی پوشش خوراکی ساخته شده از صمغ زانتان (XG) (0.1٪ و 0.2٪) همراه با اسید اولئیک (Ol) (1٪) در افزایش مدت زمان نگهداری ...  بیشتر

شیمی مواد غذایی
حفظ کیفیت پس از برداشت میوه Orlando tangelo با کاربرد قبل از برداشت ملاتونین و پس از برداشت پوشش خوراکی زانتان

سکینه ملایی محمد آبادی؛ سمیه رستگار

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 خرداد 1403

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2024.87553.1324

چکیده
  این آزمایش با هدف تعیین اثرات ملاتونین قبل از برداشت و غوطه وری صمغ زانتان بر کیفیت کلی و عملکرد پس از برداشت میوه های Orlando Tangelo انجام شد. پس از انتخاب درختان مناسب و یکنواخت، محلول پاشی ملاتونین در سه غلظت 0100 میکرومولار و 200 میکرومولار انجام شد. محلول پاشی یک ماه قبل از برداشت انجام شد و سه بار در فواصل هفتگی تکرار شد. علاوه بر این، میوه‌ها ...  بیشتر

شیمی مواد غذایی
اثر پوشش خوراکی صمغ فارسی غنی‌شده با روغن دانه انار بر کیفیت لیموترش مکزیکن لایم (Citrus aurantifolia)

محبوبه محمدی؛ سهیلا آقایی درگیری؛ سمیه رستگار

دوره 19، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1402، ، صفحه 79-94

https://doi.org/10.22067/ifstrj.2023.82418.1257

چکیده
  استفاده از پوشش‌ها به عنوان راهکاری موثر برای بهبود عمر میوه و کیفیت آنها مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، افزایش عمر ماندگاری میوه‌های لیمو ترش مکزیکن لایم Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)) با پوشش صمغ فارسی و روغن دانه انار بررسی شد. ترکیبات مختلف لیموترش با پوشش صمغ فارسی و روغن دانه انار با غلظت‌های مختلف (صفر (کنترل)، 5/0 درصد و 1 درصد ...  بیشتر

تاثیر نوع بسته‌بندی بر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و حسی مغز گردو طی مدت نگهداری آن

سمیه رستگار؛ اعظم شجاعی؛ بهجت تاج الدین

دوره 14، شماره 5 ، آذر و دی 1397، ، صفحه 699-713

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v14i5.68814

چکیده
  گردوی ایرانی به‌عنوان یک منبع طبیعی از ترکیبات زیست فعالی چون فنل و فلاونوئید، و دارا بودن مواد معدنی و اسیدهای چرب غیراشباع، نقش مهمی بر سلامت انسان دارد. اما به‌دلیل داشتن مقادیر زیادی روغن و امکان اکسایش آن، خیلی ســریع در اثر عوامل مختلف فاسد شده و کیفیت خود را از دست می‌دهد. از این رو، طی پژوهشی، تاثیر دما (4 و 25 درجه سلسیوس) و ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیبات زیست فعال میوه خرما (Phoenix dactylifera) دو رقم «پیارم» و «زاهدی»

سعیده زربخش؛ سمیه رستگار

دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 177-186

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v14i1.60214

چکیده
  خرما به‌عنوان یک محصول عمده کشاورزی ایران دارای ارزش غذایی بالایی می‌باشد. در این پژوهش، برخی خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی پرورش یافته در دو منطقه حاجی‌آباد و جهرم مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به‎دست آمده بیشترین طول میوه (mm 6/43)، وزن گوشت (g 3/9) و خاصیت آنتی‌اکسیدانی (mgFW 57) مربوط به پیارم در منطقه ...  بیشتر