مدل‏ سازی و ‏بهینه‏ سازی استخراج اسانس رزماری به کمک مایکروویو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
مدل‏ سازی و ‏بهینه‏ سازی استخراج اسانس رزماری به کمک مایکروویو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

بهمن ساعدپناه؛ ناصر بهروزی خزاعی؛ جلال خورشیدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67786.1001

چکیده
  توسعه روش‌های نوین برای استخراج اسانس از گیاهان دارویی روز‌به‌روز در حال گسترش است. هدف از این پژوهش، پیاده‌سازی و ارزیابی سامانه استخراج اسانس به کمک مایکروویو می‌باشد. 13 آزمایش با سه سطح توان (300، ...  بیشتر
بررسی اثرات پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگرفرنگی در خشک‌کن بستر سیال
بررسی اثرات پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگرفرنگی در خشک‌کن بستر سیال

محسن آزادبخت؛ بهاره اسحاقی؛ علی متولی؛ عظیم قاسم نژاد

دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 73-83

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68400.1012

چکیده
  به‌منظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشک‌کن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیش‌تیمارهای بلانچینگ ...  بیشتر
بهینه‌سازی خصوصیات آنتی‌اکسیدانی عصاره پوسته دانه نارنج استخراج شده به‌کمک مایکروویو
بهینه‌سازی خصوصیات آنتی‌اکسیدانی عصاره پوسته دانه نارنج استخراج شده به‌کمک مایکروویو

محمدتقی گلمکانی؛ غلامرضا مصباحی؛ نصیره علوی؛ آزیتا حسین زاده فربودی

دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 605-619

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.77713

چکیده
  هدف از این مطالعه، بهینه‌سازی استخراج عصاره پوسته دانه نارنج به‌کمک مایکروویو در سطوح مختلف توان مایکروویو (100، 200 و 300 وات)، زمان استخراج (5، 10 و 15 دقیقه)، مقدار نمونه (5، 10 و 15 گرم) و حجم حلال (100، 150 و 200 میلی‌لیتر) ...  بیشتر
اثر روغن جوانه‌گندم استخراج شده با پیش تیمار مایکروویو بر پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا
اثر روغن جوانه‌گندم استخراج شده با پیش تیمار مایکروویو بر پایداری اکسایشی روغن ماهی کیلکا

محمدتقی گلمکانی؛ مرضیه موسوی نسب؛ ملیحه کرامت؛ آذین آژند

دوره 14، شماره 5 ، آذر و دی 1397، ، صفحه 777-787

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v14i5.67944

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثر روش استخراج به کمک مایکروویو بر بازدهی استخراج و بعضی از خصوصیات شیمیایی روغن جوانه گندم در مقایسه با روش متداول سوکسله بود. همچنین، روغن جوانه‌ گندم به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان ...  بیشتر
مدل‌سازی برخی از خصوصیات شیمیایی روغن سیاه‌دانه تحت تاثیر پیش‌تیمار مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی
مدل‌سازی برخی از خصوصیات شیمیایی روغن سیاه‌دانه تحت تاثیر پیش‌تیمار مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی

حمید بخش ابادی؛ حبیب الله میرزایی؛ علیرضا قدس ولی؛ سید مهدی جعفری؛ امان محمد ضیایی فر

دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، ، صفحه 17-26

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.57722

چکیده
  در این تحقیق به‌منظور مدل‌سازی شبکه‌های عصبی مصنوعی فرایند استخراج روغن از دانه‌های سیاه‌دانه به کمک پیش‌تیمار مایکروویو از زمان‌های مختلف فرایند (90، 180 و 270 ثانیه) و توان‌های مختلف (180، 540 و 900 وات) ...  بیشتر
تاثیر پیش فرآیند مایکروویو بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی دونات حاوی منابع فیبر خوراکی صمغ فارسی و پودر تفاله هویج
تاثیر پیش فرآیند مایکروویو بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی دونات حاوی منابع فیبر خوراکی صمغ فارسی و پودر تفاله هویج

مهران نوری؛ بهزاد ناصحی؛ وحید سماواتی؛ سامان آبدانان مهدی زاده

دوره 13، شماره 2 ، خرداد و تیر 1396، ، صفحه 227-239

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1395i0.49210

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر پیش فرآیند مایکروویو بر محتوی رطوبت و چربی، حجم مخصوص، ویژگی های بافتی (سفتی و ارتجاعیت) و خصوصیات ساختار مغز (تعداد سلول های گاز و تخلخل) دونات غنی شده با منابع مختلف فیبر خوراکی ...  بیشتر
ارزیابی کینتیک خشک شدن و بهینه‌یابی شرایط خشک کردن مایکروویو- هوای داغ پسماند میوه به
ارزیابی کینتیک خشک شدن و بهینه‌یابی شرایط خشک کردن مایکروویو- هوای داغ پسماند میوه به

آدینه انور؛ بهزاد ناصحی؛ محمد نوشاد؛ حسن برزگر

دوره 12، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1395، ، صفحه 750-757

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v12i6.59815

چکیده
  در این پژوهش روش سطح پاسخ برای بهینه‌یابی شرایط خشک کردن پسماند میوه به توسط امواج مایکروویو مورد استفاده قرار گرفت. اثر توان مایکروویو (300-100 وات) و زمان خشک کردن (15-5 دقیقه) به‌عنوان متغییرهای مستقل بر ...  بیشتر
بررسی عوامل مؤثر بر استخراج پلی‎فنول هاو فعالیت آنتی‌اکسیدانی چای سبز
بررسی عوامل مؤثر بر استخراج پلی‎فنول هاو فعالیت آنتی‌اکسیدانی چای سبز

اکرم آریان فر؛ فخری شهیدی؛ رسول کدخدایی؛ مهدی وریدی

دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، ، صفحه 285-295

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v1394i11.38299

چکیده
  چای با نام علمی Camellia sinensis از دم‌نوش‌های رایج و معروف در دنیا محسوب می‌گردد. مهم‌ترین ترکیب شیمیایی چای پلی‌فنول‌ها (کاتچین‌ها) هستند که دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی بوده و در جلوگیری از بروز ...  بیشتر
تأثیر پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو بر خواص کیفی سرخ‌کرده برش‌های کدو مسمایی (L .Cucurbita pepo)
تأثیر پیش‌تیمارهای بلانچینگ و مایکروویو بر خواص کیفی سرخ‌کرده برش‌های کدو مسمایی (L .Cucurbita pepo)

نینا دلیری؛ فریبا زینالی؛ محسن اسمعیلی

دوره 11، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1394، ، صفحه 48-55

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v11i1.43950

چکیده
  در این پژوهش تأثیر پیش‌تیمارهای قبل از فرآیند (آنزیم‌بری)، نوع روغن، دما و زمان فرآیند بر میزان دفع رطوبت، میزان جذب روغن، عدد پراکسید و عدد اسیدی برش‌های کدو مسمایی (L .Cucurbita pepo) طی فرآیند سرخ کردن عمیق ...  بیشتر
بررسی و بهینه‌یابی خشک کردن تمشک و انرژی مصرفی آن در روش خشک کردن ترکیبی بسترسیال-مایکروویو با کمک روش سطح پاسخ
بررسی و بهینه‌یابی خشک کردن تمشک و انرژی مصرفی آن در روش خشک کردن ترکیبی بسترسیال-مایکروویو با کمک روش سطح پاسخ

قاسم یوسفی؛ زهرا امام جمعه

دوره 10، شماره 4 ، دی 1393، ، صفحه 327-336

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v10i4.43724

چکیده
  در این مطالعه، اثر پنج فاکتور شامل توان مایکروویو، دمای هوا، سرعت جریان هوا، زمان شروع مایکروویودهی و مقدار ماده بر روی زمان و انرژی لازم برای خشک کردن تمشک سیاه تا محتوای رطوبت 50 درصد بر مبنای خشک در ...  بیشتر
مدل‌سازی جذب روغن قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمارشده با اولتراسوند، مایکروویو و آبگیری اسمزی طی فرآیند سرخ‎کردن عمیق
مدل‌سازی جذب روغن قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمارشده با اولتراسوند، مایکروویو و آبگیری اسمزی طی فرآیند سرخ‎کردن عمیق

مهدی برمور؛ جلال دهقان نیا؛ بابک قنبرزاده

دوره 10، شماره 4 ، دی 1393، ، صفحه 349-362

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v10i4.43731

چکیده
  این تحقیق، با هدف بررسی اثر شرایط فرآیند و پیش‎تیمارهای اولتراسوند، مایکروویو و آبگیری اسمزی با محلول نمک بر انتقال جرم و جذب روغن قطعات سیب‌زمینی طی فرآیند سرخ کردن انجام گرفت. در این پژوهش، پیش‌تیمار ...  بیشتر