زیست فناوری مواد غذایی
خدیجه شیرانی بیدابادی؛ شیلا صفائیان؛ رضوان موسوی ندوشن؛ ناهید رحیمی فرد
چکیده
جلبکهای دریایی جز منابع غنی گیاهی محسوب میشوند که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارند. هدف از این مطالعه عصاره گیری دو گونه جلبک پادینا و سارگاسوم به دو روش ماسیراسیون و اولتراسوند به همراه آنالیز ترکیبات آنها و بررسی اثر آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و خواص آنزیمی عصارهها بوده است. نتایج حاکی از آن است که بازده عصارهگیری ...
بیشتر
جلبکهای دریایی جز منابع غنی گیاهی محسوب میشوند که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارند. هدف از این مطالعه عصاره گیری دو گونه جلبک پادینا و سارگاسوم به دو روش ماسیراسیون و اولتراسوند به همراه آنالیز ترکیبات آنها و بررسی اثر آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و خواص آنزیمی عصارهها بوده است. نتایج حاکی از آن است که بازده عصارهگیری جلبک سارگاسوم به روش ماسیراسیون از باقی عصارهها بالاتر بوده است (09/3 g/100g) و عصاره اولتراسوندی این جلبک خواص آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی بالاتری داشته است. مهار آنزیم استیل کولین استراز و میزان فعالیت آنزیم نیتریک اکساید در عصاره اولتراسوندی پادینا در بالاترین مقدار بود.. به طور کلی در همه عصارهها باکتریهای Escherichia coli و Listeria innocuaاز بقیه میکروارگانیسمها مقاوم تر بودند و نتایج آزمون میکروبی نشان داد عصاره اولتراسوند پادینا از باقی عصارهها به طور معناداری خاصیت ضد میکروبی بیشتری داشته است. با توجه به نتایج به دست آمده روش اولتراسوند روش مناسبی جهت عصارهگیری میباشد و همچنین از این عصاره میتوان به عنوان ترکیب آنتیاکسیدان، ضد میکروب، ضد آلزایمر و کاهشدهنده نیترات در افزودنیهای غذایی استفاده کرد.
شیمی مواد غذایی
Pallavi Choudhary؛ Arpita Seth؛ Kanak Lata Verma
چکیده
تحقیقات پزشکی قانونی برای شناسایی مسائل کیفیت و ایمنی مرتبط با غذا و محصول آن بسیار حیاتی است. از GC-MS بهطور گسترده در تجزیه و تحلیل مواد غذایی استفاده میشود. مطالعه حاضر، برای شناسایی ترکیبات فعال برخی از ادویههای خانگی و همچنین برای شناسایی مواد تقلبی و آلایندههایی که ممکن است در نمونهها وجود داشته باشد، استفاده شده است. ...
بیشتر
تحقیقات پزشکی قانونی برای شناسایی مسائل کیفیت و ایمنی مرتبط با غذا و محصول آن بسیار حیاتی است. از GC-MS بهطور گسترده در تجزیه و تحلیل مواد غذایی استفاده میشود. مطالعه حاضر، برای شناسایی ترکیبات فعال برخی از ادویههای خانگی و همچنین برای شناسایی مواد تقلبی و آلایندههایی که ممکن است در نمونهها وجود داشته باشد، استفاده شده است. ادویههای مورد استفاده در تحقیق حاضر فلفل سیاه، زیره، رازیانه، گشنیز و زردچوبه میباشد. عصاره ادویهها با شناسایی ترکیبات فعال مختلف ادویهها، مانند پیپرین، کاریوفیلن و 3-کارن در فلفل سیاه، کومینالدئید و 1، 3- متادین- 7- آل در زیره سبز، آنتول و فنچون در رازیانه، لینالول و ژرانیل وینیل اتر در گشنیز و تورمرون و زینجی برن در زردچوبه در احراز هویت این ادویهها مفید بودند. مواد تقلبی شناساییشده از نظر کیفی، تقلبیهای گیاهی بودند. ثابت شده است که GC-MS یک ابزار موثر در تشخیص مواد تقلبی گیاهی، آلایندههای میکروبی، و پسماندهای شیمیایی کشاورزی و همچنین زبالههای صنعتی و تولیدی است.
محسن گواهیان؛ رضا فرهوش؛ عسگر فرحناکی؛ کتایون جاویدنیا؛ فخری شهیدی
چکیده
تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارتدهی مقاومتی استفاده نموده و میتواند بهعنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روشهای سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی بهروش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط بهروش سنتی ...
بیشتر
تقطیر مقاومتی نوعی روش تقطیر با آب پیشرفته است که از حرارتدهی مقاومتی استفاده نموده و میتواند بهعنوان روشی نوین جهت استخراج اسانس درنظر گرفته شود. زمان طولانی استخراج یکی از مشکلات اصلی روشهای سنتی است. در این پژوهش، استخراج اسانس از گیاه نعناع فلفلی بهروش تقطیر مقاومتی انجام شد و نتایج حاصله با نتایج مربوط بهروش سنتی تقطیر با آب مقایسه گردید. یافتهها نشان داد که زمان استخراج در روش تقطیر مقاومتی 17/19 دقیقه بود، درحالیکه این پارامتر برای روش تقطیر با آب 88/55 گزارش شد. بررسی تصاویر میکروسکوپ الکترونی برگهای نعناع بیانگر تخریب ناگهانی غدد دربرگیرنده اسانس در روش تقطیر مقاومتی بود. نتایج مربوط به کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی نشان داد که روش تقطیر مقاومتی تغییر قابلملاحظهای در ترکیب شیمیایی اسانسهای استخراجی در مقایسه با روش تقطیر با آب ایجاد نکرد. یافتههای این پژوهش، روش تقطیر مقاومتی را بهعنوان یک روش دوستدار محیط زیست معرفی نمود.