مقاله پژوهشی
ارزیابی میزان کلروفیل، فعالیت ضد‌اکسایشی و اثر ضد‌میکروبی عصاره برگ خبررسانک
1. ارزیابی میزان کلروفیل، فعالیت ضد‌اکسایشی و اثر ضد‌میکروبی عصاره برگ خبررسانک

سحر روشنک؛ بهروز علیزاده بهبهانی؛ فخری شهیدی؛ فریده طباطبایی یزدی؛ علیرضا وسیعی؛ ندا نوروزی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 مرداد 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i1.82421

چکیده
         در این پژوهش، محتوای کلروفیل (CC) ، محتوای فلاونوئیدی کل (TFC) ، محتوای فنل کل (TPC) و فعالیت ضد اکسایشی (AA) عصاره آبی خبررسانک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، تأثیر عصاره آبی خبررسانک به دست ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بهینه سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن
2. بهینه سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن

سیده فریناز صارم نژاد نمینی؛ محبت محبی؛ آرش کوچکی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86882

چکیده
  سس­ها امولسیون­های روغن در آب و حاوی مقادیر بالای چربی هستند. افزایش بیماری­های مرتبط با تغذیه، منجر به تمایل مصرف‏کنندگان به تهیه فرآورده­های غذایی سالم­تر شده است. در این مطالعه روش جدید ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
ارزیابی پتانسیل آنتی اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مچه در شرایط برون تنی
3. ارزیابی پتانسیل آنتی اکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مچه در شرایط برون تنی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86954

چکیده
  مواد نگهدارنده شیمیایی معمولاً برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و پاتوژن های عامل مسمومیت، به مواد غذایی اضافه می­شوند. علی­رغم افزایش ماندگاری مواد غذایی و جلوگیری از شیوع بیماری­های ناشی از مواد ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی تاثیر برشته کردن و بسته بندی بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی مغز بادام کوهی طی دوره نگهداری
4. بررسی تاثیر برشته کردن و بسته بندی بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی مغز بادام کوهی طی دوره نگهداری

سارا انصاری؛ مریم السادات ناظمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.85962

چکیده
  در این تحقیق تأثیر برشته کردن در دما (50، 100 و 200 درجه سانتی­گراد) و زمان های مختلف (30، 45 و 60 دقیقه) و همچنین وجود/عدم وجود گاز ازت در دو نوع بسته­بندی پلی­اتیلن و OPP-CPP (پلی پروپیلن خطی شده/ پلی پروپیلن ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
ارزیابی تاثیر پلاسمای غیر حرارتی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، تکنولوژیکی و عملکردی آرد گندم
5. ارزیابی تاثیر پلاسمای غیر حرارتی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، تکنولوژیکی و عملکردی آرد گندم

سید امیر توکلی لاهیجانی؛ فخری شهیدی؛ محمود حبیبیان؛ آرش کوچکی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v19i1.88117

چکیده
  نظر به اهمیت نقش گلوتن در محصولات غله ای بویژه نان و ضرورت اصلاح آرد، ارایه ‌یک‌ روش ساده، اقتصادی ‌و‌ کارا ‌به ‌منظور بهبود کیفیت تکنولوژیکی گندم و نان تولیدی، ‌‌همچنان‌ یک‌ چالش‌ مهم ‌و بحث‌برانگیز ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی خصوصیات کیفی و پروفایل اسید چرب پنیر سیاه‌مزگی غنی شده با روغن ماهی انکپسوله شده
6. بررسی خصوصیات کیفی و پروفایل اسید چرب پنیر سیاه‌مزگی غنی شده با روغن ماهی انکپسوله شده

اسحق زکی پور رحیم آبادی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.87590

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی ارزش تغذیه­ای و پروفایل اسید چرب پنیر سیاه­مزگی غنی­شده با اسیدهای چرب امگا-3 روغن ماهی انجام گردید. برای این منظور، ابتدا پروسه میکروانکپسوله کردن روغن ماهی با پروتئین ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
شناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر قارچ‌های مولد فساد میوه سیب
7. شناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی و فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر قارچ‌های مولد فساد میوه سیب

مصطفی رحمتی جنیدآباد؛ بهروز علیزاده بهبهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.87595

چکیده
  سمیت قارچ‌کش‌های سنتزی و مقاومت پاتوژن‌های قارچی به این عوامل نگهنداره سبب افزایش تقاضا برای جایگزین‌های طبیعی مانند اسانس‌های گیاهی شده است. در این مطالعه، اسانس آویشن دنایی با کمک روش تقطیر با ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش کینوا
8. ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از خمیرترش کینوا

علیرضا صادقی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.83240

چکیده
  مطالعه ویژگی­های پروبیوتیکی و ضد قارچی باکتری­های اسید لاکتیک جدا شده از بستره­های تخمیری که فلور میکروبی آنها کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است جهت دستیابی به کشت­های میکروبی پروبیوتیک و محافظت ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بهینه‌سازی فرمولاسیون شیرینی مسقطی رژیمی حاوی قارچ گانودرما لوسیدیوم با جایگزینی شکر با سوکرالوز- ایزومالت و نشاسته گندم با نشاسته سیب زمینی با استفاده از روش سطح پاسخ
9. بهینه‌سازی فرمولاسیون شیرینی مسقطی رژیمی حاوی قارچ گانودرما لوسیدیوم با جایگزینی شکر با سوکرالوز- ایزومالت و نشاسته گندم با نشاسته سیب زمینی با استفاده از روش سطح پاسخ

محمد گلی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.38054

چکیده
  طی سال­های اخیر تقاضا برای محصولات غذایی رژیمی و در عین حال با ارزش غذایی بالا افزایش چشمگیری داشته است. شیرینی مسقطی یکی از شیرینی­های سنتی ایران است که به دلیل میزان ساکارز و کالری بالایی که دارد ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی خصوصیات ضدباکتریایی، آنتی‌اکسیدانی و پایداری اکسایشی روغن حاوی اسانس بذر گشنیز
10. بررسی خصوصیات ضدباکتریایی، آنتی‌اکسیدانی و پایداری اکسایشی روغن حاوی اسانس بذر گشنیز

نگین غظنفری؛ سید علی مرتضوی؛ فریده طباطبایی یزدی؛ مرتضی محمدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.88361

چکیده
  با توجه به مقاومت گونه‌های میکروبی به آنتی‌بیوتیک‌های رایج و عوارض ناخواسته آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی، تلاش برای معرفی ترکیبات طبیعی دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی رو به افزایش است. در این ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تهیه و فرمولاسیون کره نیم چرب اسپرید عملگرا با میکروامولسیون های حاوی امگا 3
11. تهیه و فرمولاسیون کره نیم چرب اسپرید عملگرا با میکروامولسیون های حاوی امگا 3

شقایق میراحسان پذیر؛ مریم قراچورلو؛ غلامحسن اسدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.88211

چکیده
  امروزه غنی سازی به عنوان یکی از بخش های مهم در صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این تحقیق غنی سازی کره اسپرید نیم چرب با امگا 3 با روش میکروامولسیون سازی امولسیفیکاسیون/ژلاسیون می باشد. میکروامولسیون های ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تاثیر کارواکرول بر خواص فیزیکی، مکانیکی و میکروبی هیدروژل زیستی بر پایه آرد فیلتر حاصل از فرایند آسیابانی گندم
12. تاثیر کارواکرول بر خواص فیزیکی، مکانیکی و میکروبی هیدروژل زیستی بر پایه آرد فیلتر حاصل از فرایند آسیابانی گندم

محبوبه کشیری؛ مریم پیروموسوی؛ یحیی مقصودلو؛ مرتضی خمیری؛ مهران اعلمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.85240

چکیده
  هیدروژل­ها شبکه سه بعدی زنجیره پلی­مری با توانایی جذب زیاد آب از طریق پیوندهای عرضی شیمیایی و فیزیکی می باشند. اخیرا گسترش هیدروژل­های زیستی با هدف کاهش استفاده از منابع فسیلی مورد توجه قرار گرفته ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
مقایسه انرژی ویژه و بازده خشک‌کن خورشیدی با سه نوع جمع‌کننده مختلف و خصوصیات کیفی محصول خشک شده
13. مقایسه انرژی ویژه و بازده خشک‌کن خورشیدی با سه نوع جمع‌کننده مختلف و خصوصیات کیفی محصول خشک شده

هادی صمیمی اخیجهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.87234

چکیده
  یکی از مهم­ترین ایراداتی که در سامانه­های خورشیدی مانند خشک­کن­های خورشیدی وجود دارد، پایین بودن راندمان حرارتی آن­ها است که این امر باعث شدن کشاورزان برای خشک­کردن محصول به استفاده از روش­هایی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تاثیر پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان و پروتئین آب پنیر حاوی نانوکامپوزیت‌های زیستی و اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری پنیر فتای فراپالایش
14. تاثیر پوشش خوراکی بر پایه کیتوزان و پروتئین آب پنیر حاوی نانوکامپوزیت‌های زیستی و اسانس آویشن شیرازی بر ماندگاری پنیر فتای فراپالایش

مریم گوهرگانی؛ حنان لشکری؛ علیرضا شیرازی نژاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.88681

چکیده
  در طی سال­های اخیر تمایل به استفاده از فیلم­ها و پوشش­های خوراکی ضد میکروبی افزایش یافته است، که این امر باعث افزایش کیفیت، ایمنی و زمان ماندگاری مواد غذایی گردیده است. در این مطالعه از پوشش ایزوله ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تولید سوهان رژیمی برای بیماران سلیاکی و دیابتی با کمک جایگزینی استویا-ایزومالت با شکر و جایگزینی کامل آرد برنج و ذرت با آرد گندم
15. تولید سوهان رژیمی برای بیماران سلیاکی و دیابتی با کمک جایگزینی استویا-ایزومالت با شکر و جایگزینی کامل آرد برنج و ذرت با آرد گندم

محمد گلی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.78691

چکیده
  مصرف زیاد سوهان بدلیل کالری بالا منجر به بروز مشکلاتی نظیر چاقی و دیابت می­شود. سلیاک یک اختلال خود ایمنی بوده که بیمار در معرض عدم تحمل دائمی به گلوتن است و تنها درمان مؤثر، استفاده از رژیم غذایی بدون ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
اثر تخمیر بوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کینوا
16. اثر تخمیر بوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کینوا

مهتا میرزایی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.88370

چکیده
  فعالیت پروتئولیتیک باکتری های تخمیر کننده می­تواند منجر به تولید پپتیدهای زیست فعال با فعالیت­ های آنتی­ اکسیدانی، ضدفشارخون، ضد دیابت و غیره  گردد. در این پژوهش اثر تخمیر بوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی استخراج ژلاتین از ماهی کیلکا و امکان استفاده از آن در فرمولاسیون پاستیل
17. بررسی استخراج ژلاتین از ماهی کیلکا و امکان استفاده از آن در فرمولاسیون پاستیل

لیلا ناطقی؛ الهام مبینی؛ محمد رضا اسحاقی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86414

چکیده
  ژلاتین یکی از مهمترین بیوپلیمرها است که کاربرد گسترده­ای در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی، عکاسی و صنعتی دارد. تقاضای زیاد برای غذای حلال، نیاز به تهیه ژلاتین در صنایع غذایی را افزایش داده است. هدف از ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
اثر صمغ قدومه شیرازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پودر دوغ تولیدی به روش خشک کردن پاششی
18. اثر صمغ قدومه شیرازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پودر دوغ تولیدی به روش خشک کردن پاششی

اکرم آریان فر؛ نازنین بزازیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86590

چکیده
  چکیده تولبد و صادرات دوغ به عنوان یک نوشیدنی تخمیری بومی ایران در سال­های اخیر افزایش رو به رشدی داشته است. یکی از عوامل موثر بر افزایش ضایعات دوغ ، آلودگی ناشی از فعالیت کپک ها و مخمرها می باشد. از روش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
پایداری فعالیت آنتی اکسیدانی محصول هیدرولیز پروتئین عدس در برابر تیمارهای حرارتی و pH
19. پایداری فعالیت آنتی اکسیدانی محصول هیدرولیز پروتئین عدس در برابر تیمارهای حرارتی و pH

رکسانا علیزاده فیروزه؛ مهتا میرزایی؛ وجیهه فدایی نوغانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.87854

چکیده
  پپتیدهای زیست فعال اجزاء پروتئینی خاص و دارای 20-2 اسید آمینه هستند که بر اساس نوع اسیدهای آمینه و توالی آنها دارای فعالیت­های زیستی متفاوتی می­باشند. یکی از چالش­های مهم در استفاده از پپتیدها در ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی اثر ترکیب پودر Lactuca sativa و Foeniculum vulgare به عنوان منبع طبیعی نیترات بر ویژگی های سوسیس بسته بندی شده تحت خلأ
20. بررسی اثر ترکیب پودر Lactuca sativa و Foeniculum vulgare به عنوان منبع طبیعی نیترات بر ویژگی های سوسیس بسته بندی شده تحت خلأ

علیرضا رحمن

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86477

چکیده
  مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی جایگزینی بخشی از نیتریت در فرمولاسیون سوسیس 55 % بر اساس فرمول متداول یک واحد تولیدی انجام شد.مواد و روش‌ها: برای این منظور، نمونه‌ها با ppm 120 نیتریت و ترکیبی از پودر کاهو ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
خصوصیات روغن زیتون بکر تولید شده در منطقه داراب – شیراز: خواص شیمیایی ، پایداری اکسیداتیو ومشخصات اسیدهای چرب
21. خصوصیات روغن زیتون بکر تولید شده در منطقه داراب – شیراز: خواص شیمیایی ، پایداری اکسیداتیو ومشخصات اسیدهای چرب

شهلا شهریاری؛ لاله ارجمند فرد؛ مهرداد قوامی

مقالات آماده انتشار، اصلاح شده برای چاپ، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86095

چکیده
  روﻏﻦ زﯾﺘﻮن  ﺳﺎﻟﻢ­ﺗﺮﯾﻦ روﻏﻦ­ ﮔﯿﺎﻫﯽ اﺳﺖ، از آنجائیکه شرایط اقلیمی، رقم، روش کشت، زمان برداشت و روش فرآوری خصوصیت نهایی روغن زیتون را تعیین می­کنند، شناخت بهترین نوع زیتون جهت روغن­کشی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
درجه‌بندی کیفی انگور پوشش‌دهی شده با امولسیون صمغ فارسی و روغن شاهدانه بر اساس صدمات سطحی به کمک تصاویر RGB و دودویی
22. درجه‌بندی کیفی انگور پوشش‌دهی شده با امولسیون صمغ فارسی و روغن شاهدانه بر اساس صدمات سطحی به کمک تصاویر RGB و دودویی

محسن زندی؛ علی گنجلو؛ ماندانا بی‌مکر؛ ابوالفضل قره‌باغی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.88305

چکیده
  در پژوهش حاضر روش‌ جدیدی بر مبنای دو الگوریتم دودویی و RGB با هدف محاسبه میزان صدمات سطحی به‌طور خودکار و انجام درجه‌بندی کیفی ایجاد گردید. برای ارزیابی عملکرد الگوریتم‌های پیشنهادی، تاثیر  پوشش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تاثیر استفاده توأم از تخمیر کنترل شده جو دوسر و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نان گندم تولیدی
23. تاثیر استفاده توأم از تخمیر کنترل شده جو دوسر و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتی‌اکسیدانی نان گندم تولیدی

فهیمه حاجی نیا؛ علیرضا صادقی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ مرتضی خمیری؛ یحیی مقصودلو؛ علی مویدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 مهر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.87042

چکیده
  در سال­های اخیر، اهمیت غنی­سازی نان گندم با بستره­های تخمیری و منابع گیاهی، بیشتر مشخص گردیده است. در این پژوهش، تأثیر استفاده توأم از تخمیر کنترل شده جو دوسر و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتی­اکسیدانی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
کاربرد ترکیبات هیدروکلوئیدی (زانتان و کربوکسی متیل سلولز) در فرمولاسیون دونات با هدف کاهش جذب روغن
24. کاربرد ترکیبات هیدروکلوئیدی (زانتان و کربوکسی متیل سلولز) در فرمولاسیون دونات با هدف کاهش جذب روغن

حسن صباغی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.87648

چکیده
  کاربرد افزودنی‌ها به ویژه ترکیبات هیدروکلوئیدی در کاهش جذب روغن در دونات یک روش کاربردی است؛ زیرا نیاز به ایجاد تغییرات در طراحی صنعتی تجهیزات نمی‌باشد. بنابراین، در این پژوهش تاثیر صمغ زانتان و کربوکسی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا بر ترکیبات زیست‌فعال گوجه‌فرنگی گیلاسی حین نگهداری در دماهای مختلف
25. تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا بر ترکیبات زیست‌فعال گوجه‌فرنگی گیلاسی حین نگهداری در دماهای مختلف

سمانه منجم؛ علی گنجلو؛ ماندانا بی مکر

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.88987

چکیده
  در این پژوهش با توجه به لزوم حفظ ویژگی‌های کیفی محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت و افزایش زمان ماندگاری آنها تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا (0، 25، 50، 75 و 100 درصد حجمی/حجمی) و دمای نگهداری (5، 12 و 25 درجه ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
بررسی تاثیر پوشش نانوامولسیون اسانس زرین گیاه در محلول کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی گندم جوانه‌زده بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
26. بررسی تاثیر پوشش نانوامولسیون اسانس زرین گیاه در محلول کیتوزان بر ویژگی‌های کیفی گندم جوانه‌زده بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

نسیم نجفی؛ هاجر عباسی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.39183

چکیده
  بذرهای جوانه­زده بدلیل فعالیت آبی بالا و حساسیت فراوان به عوامل قارچی عمر انباری بسیار کوتاهی دارد. لذا، استفاده از روش­های ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت جوانه­های خوراکی در زمان نگهداری، امری ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
آیا اندیس پراکسید شاخص استاندارد خوبی در ارزیابی اکسیداسیون لیپیدی کرۀ بادام‌زمینی است؟
27. آیا اندیس پراکسید شاخص استاندارد خوبی در ارزیابی اکسیداسیون لیپیدی کرۀ بادام‌زمینی است؟

مریم رواقی؛ آزاده خدابخشیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 آذر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v17i5.83815

چکیده
  بادام‌زمینی به عنوان یک منبع غنی از چربی، مستعد تغییرات ناشی از اکسیداسیون است. در استاندارد ملی ایران تنها اندازه‌گیری اندیس پراکسید جهت بررسی وضعیت اکسیداسیون نمونه‌ها لحاظ شده است. گرچه روند اکسایش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر سینرژیستی عصاره سماق و فسفاتیدیل اتانول آمین بر ویژگی های شیمیایی سس مایونز
28. بررسی اثر سینرژیستی عصاره سماق و فسفاتیدیل اتانول آمین بر ویژگی های شیمیایی سس مایونز

زینب ابرچایی؛ علیرضا رحمن؛ مریم فهیم دانش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 آذر 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.40122.0

چکیده
  گیاه سماق به علت دارا بودن ترکیب‌های فنولی، قدرت ضد اکسندگی قوی و نیز خاصیت ضدمیکروبی می­تواند به عنوان یکی از افزودنی­های مطرح در صنعت غذا استفاده شود. در این تحقیق عصاره سماق با مقادیر 5/0 ، 1 و 5/1 ...  بیشتر
مقاله پژوهشی
Effect of drying condition on physical properties and rehydration behavior of foam-mat dried mushroom powder
29. Effect of drying condition on physical properties and rehydration behavior of foam-mat dried mushroom powder

محبت محبی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 آذر 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.40076.0

چکیده
  In this study, the effects of drying conditions on physical properties included moisture content, water activity, hygroscopicity, particle size, flowability and cohesiveness, angle of repose, and glass transition temperature of the mushroom powder were investigated. Additionally, wettability, dispersibility, and solubility have been measured to characterize the ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
فعالیت آنتی اکسیدانی اولئورزین لیکوپن , و کلروفیل و پایداری فنولی عصاره زرشک در فرمولاسیون کیک فنجانی
30. فعالیت آنتی اکسیدانی اولئورزین لیکوپن , و کلروفیل و پایداری فنولی عصاره زرشک در فرمولاسیون کیک فنجانی

آزاده رنجبر ندامانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 08 دی 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.39667.0

چکیده
  The application of natural ingredients in food formulations plays a key role in public health. The application of natural colorants is helpful in human health. Most of the natural colorants have additional roles such as antioxidant or antimicrobial activities. Natural colorants in foods especially in cake formulations, make an attractive view for Childs. In this ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی خصوصیات هم افزایی و هم ستیزی عصاره جلبک اسپیرولینا و گیاه گازرخ در روغن زیتون بکر
31. بررسی خصوصیات هم افزایی و هم ستیزی عصاره جلبک اسپیرولینا و گیاه گازرخ در روغن زیتون بکر

ساناز فلاح تفتی زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 دی 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40174.0

چکیده
  مقدمه: اکسیداسیون چربی­ ها باعث تغییر در صفات کیفی روغن­ های گیاهی از جمله روغن زیتون بکر می­شوند. آنتی اکسیدان­ های مصنوعی برای حفظ روغن استفاده شده­اند. با این­حال، علاقه به جایگزینی آن­ها ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
سینتیک خشک‌کردن کف خامه شیر شتر به روش کف پوشی و بررسی تاثیر آن بر ساختار و رنگ محصول
32. سینتیک خشک‌کردن کف خامه شیر شتر به روش کف پوشی و بررسی تاثیر آن بر ساختار و رنگ محصول

مرتضی کاشانی نژاد؛ سید محمد علی رضوی؛ محمد رضا صلاحی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 27 دی 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40190.0

چکیده
  در این پژوهش، سینتیک خشک‌کردن، ساختار و رنگ کف خشک شده خامه شیر شتر به روش کف پوشی ارزیابی شد. فرآیند خشک کردن در 3 دمای 45، 60 و 75 درجه سانتی‌گراد و در 3 ضخامت 1، 3 و 5 میلی متر در یک خشک کن کابینتی غیر مداوم ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
اصلاح کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک با استفاده از روش اصلاح نوری تشدید یافته به کمک نانو دی‌اکسید تیتانیوم: بررسی خصوصیات کاربردی در بسته‌بندی مواد غذایی
33. اصلاح کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک با استفاده از روش اصلاح نوری تشدید یافته به کمک نانو دی‌اکسید تیتانیوم: بررسی خصوصیات کاربردی در بسته‌بندی مواد غذایی

رحمت اله پورعطا؛ حمید جهانگیر اصفهانی؛ ایمان شهابی قهفرخی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 بهمن 1399

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40178.0

چکیده
  در میان پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر، استفاده از نشاسته به علت قیمت ارزان و دسترسی آسان از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، امّا به علّت مقاومت کم و آبدوستی زیاد در این بیوپلیمر، هنوز استفاده از آن در صنعت ...  بیشتر