دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
تعداد مقالات: 18
کاربرد رس سپیولیت ایرانی در شفافسازی آبسیب: تغییرات خصوصیات کیفی طی فرایند
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 1-16
چکیده
در این تحقیق برای اولین بار، عملکرد رس سپیولیت فعالشده با اسید در شفافسازی آبسیب مورد بررسی قرار گرفت. از روش آماری سطح پاسخ جهت یافتن شرایط بهینه فرایند شفافسازی استفاده شد و میزان کدورت آبسیب ... بیشترمدلسازی برخی از خصوصیات شیمیایی روغن سیاهدانه تحت تاثیر پیشتیمار مایکروویو و سرعت دورانی پرس مارپیچی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 17-26
چکیده
در این تحقیق بهمنظور مدلسازی شبکههای عصبی مصنوعی فرایند استخراج روغن از دانههای سیاهدانه به کمک پیشتیمار مایکروویو از زمانهای مختلف فرایند (90، 180 و 270 ثانیه) و توانهای مختلف (180، 540 و 900 وات) ... بیشتربررسی اثر افزودن نانو رس بر خواص فیلم دولایه آگار/ ژلاتین ماهی حاوی نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 27-38
چکیده
فیلم دولایه آگار/ژلاتین حاوی نانو ذرات دیاکسید تیتانیوم (TiO2) (2 درصد وزنی- وزنی) و نانو رس (با غلظتهای 3، 5، 10 درصد وزنی- وزنی)، بهوسیله ترکیب در بستر فیلم ژلاتین به روش قالبریزی و طی 2 مرحله تولید شد ... بیشترتهیه ایزوله پروتئین لوبیا عروس و تعیین برخی خصوصیات عملکردی آن
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 39-47
چکیده
ترکیبات شیمیایی آرد دانه لوبیا عروس (Phaseolus Vulgaris var aroos beans) که یکی از ارقام لوبیاست اندازهگیری شد. ایزوله پروتئین آن با استخراج قلیایی در 5/9=pH و ترسیب اسیدی در 5/4=pH بدست آمد. برخی خصوصیات عملکردی آن شامل ... بیشترارزیابی ماندگاری گوجهفرنگی پرتودیده در ترکیب با پوشش پلیاتیلن به کمک تکنیک آکوستیک
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 48-58
چکیده
در این پژوهش گوجهفرنگی با دزهای 0 (کنترل)، 25/0، 5/0 و 1 کیلوگری پرتودهی و با استفاده از پوشش پلیاتلین بستهبندی شد. آزمایشات در هر 7 روز بر نمونهها صورت گرفت. نتایج نشان داد که با گذشت زمان انبارداری 21 ... بیشتراثر روشهای استخراج بر میزان ترکیبات فنولیک و خصوصیات ضدمیکروبی عصاره برگ گیاه اناریجه (Pimpinella affinis)
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 59-68
چکیده
افزایش تقاضا برای افزودنیهای ایمن منجر به افزایش استفاده از ترکیبات ضدمیکروب طبیعی شده است. از آنجاییکه سبزیجات برگی منبع خوبی از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی هستند، این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضدمیکروبی ... بیشترمقایسه روشهای آنزیمی، اهمی و متداول بر بازده و ویژگیهای کیفی پکتین استخراجی از ضایعات پرتقال
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 69-80
چکیده
ابتدا تاثیر غلظت آنزیم، نسبت ماده جامد به حلال و زمان بر بازده پکتین استخراجی از ضایعات پرتقال با استفاده از دو نوع آنزیم سلولاز Celluclast و Rohament مورد بررسی قرار گرفت. سپس بازده، درجه استری، میزان گالاکتورونیک ... بیشتربررسی ترکیبات فعال زیستی آب آلبالو تلخه (White mahaleb L.)
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 81-92
چکیده
در این پژوهش میزان ویتامین ث، ترکیبات فنل کل (TPC)، فلاونوئید کل (TFC)، آنتوسیانین کل و همچنین ارزیابی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی، آب آلبالو تلخه (White mahaleb L.) مورد بررسی قرار گرفت. میزان ویتامین ث به روش اسپکتروفتومتری، ... بیشتربهکارگیری لاکتوباسیلوس روتری در تهیه نان پروبیوتیک بخش 2: ارزیابی فرآیند ریزپوشانی دولایه لاکتوباسیلوس روتری به روش بسترشناور بر مقاومت حرارتی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 93-106
چکیده
در این تحقیق از کیتوزان، کلریدکلسیم و صمغ عربی بهترتیب در غلظتهای (5/0، 1 و 5/1 درصد)، (5 درصد) و (5/1، 3 و 6 درصد) (وزنی/ حجمی) برای ریزپوشانی لایهدوم گرانولهای حاوی لاکتوباسیلوس روتری، استفاده شد. زندهمانی ... بیشترتاثیر افزودن هیدروکلوئید زانتان در پوشش میگوی سوخاری وانامی (Litopenaeus vannamei) برجذب روغن، شاخصهای کیفیت غذایی و خصوصیات حسی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 107-118
چکیده
مطالعه حاضر به تأثیر افزودن هیدروکلوئید زانتان در پوشش خوراکی بر ترکیبات شیمیایی، میزان جذب لعاب، بازدهی محصول، شاخصهای کیفیت غذایی (گروههای مهم اسیدهای چرب) و ویژگیهای حسی میگوی سوخاری میپردازد. ... بیشتراثر فرآیند تغلیظ بر خصوصیات رئولوژیکی و فیزیکوشیمیایی آبلیمو
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 119-131
چکیده
در عملیات صنعتی، محصول تحت تاثیر دامنهای از نرخهای برشی قرار میگیرد، بنابراین، شناخت تغییرات در رئولوژی با تغییرات دما، فرکانس و نرخهای برشی برای طراحی تجهیزات عملیات مورد نیاز است. از آبلیمو ... بیشتراثرفیلم بستهبندی نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات دیاکسید تیتانیوم بر خصوصیات حسی، میکروبی و شیمیایی قزلآلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در یخچال
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 132-144
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور بررسی اثر نانوکامپوزیت پلیاتیلن سبک حاوی نانوذرات دیاکسید تیتانیوم بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در شرایط نگهداری در یخچال انجام پذیرفت. فیلم به روش مخلوطسازی ... بیشتربررسی امکان تولید رنگ کارامل از دو منبع انگور و خرما و ریزپوشانی آن به روش خشک کن انجمادی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 145-161
چکیده
با توجه به مصرف زیاد رنگهای خوراکی در صنایع غذایی، در این پژوهش، اثر فاکتورهایی چون نوع کاتالیست (آمونیوم کلراید وگلایسین)، غلظت کاتالیست (2-5/0 مولار)، میزان pH محیط واکنش (5-4)، زمان انجام واکنش (120-60 دقیقه) ... بیشتربررسی پروفیل اسیدچرب روغن، خواص عملکردی و آنتی اکسیدانی پروتئین حاصله از آبکافت آنزیمی اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از آنزیم های پروتامکس و نئوتراز
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 162-176
چکیده
هدف از مطالعه حاضر آبکافت پروتئین اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان با استفاده از آنزیمهای پروتامکس و نئوتراز و مقایسه خواص عملکردی و فعالیت آنتیاکسیدانی دو پروتئین آبکافتی تولید شده و همچنین بررسی ... بیشترارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیبات زیست فعال میوه خرما (Phoenix dactylifera) دو رقم «پیارم» و «زاهدی»
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 177-186
چکیده
خرما بهعنوان یک محصول عمده کشاورزی ایران دارای ارزش غذایی بالایی میباشد. در این پژوهش، برخی خصوصیات فیزیکی و ترکیبات شیمیایی دو رقم خرمای پیارم و زاهدی پرورش یافته در دو منطقه حاجیآباد و جهرم مورد ... بیشترشناسایی مولکولی وتجزیه وتحلیل بیوانفورماتیک وبررسی فیلوژنتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم در نمونههای خمیر ترش صنعتی و سنتی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 187-194
چکیده
باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) گروهی از باکتریهای گرم مثبت، بدون اسپور هستندکه عموما بهعنوان ارگانیسمهای ایمن در نظر گرفته میشوند.از آنجایی که این باکتریها توانایی تولید تغییرات مطلوب را در طعم ... بیشتربررسی اثر روشهای مختلف نگهداری بر خصوصیات کمّی و کیفی سیبزمینی
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 195-206
چکیده
سیبزمینی از محصولات زراعی محسوب میشود که قابلیت نگهداری طولانیمدت دارد. نوع بستهبندی در کیفیت و طول مدت این نگهداری تأثیر بسزایی دارد. این پژوهش بهمنظور بررسی اثر روشهای ذخیرهسازی سیبزمینی ... بیشتراثر افزودن فیبرهای خوراکی گندم و جودوسر برکیفیت و جلوگیری از تغییر شکل میگوی تقلیدی حین فرآیند سرخ کردن عمیق
دوره 14، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1397، صفحه 207-217