مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر پودر جوانه گندم بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی نوشیدنی کفیر
بررسی اثر پودر جوانه گندم بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی نوشیدنی کفیر

سهیلا احمدیان مسک؛ فریده طباطبایی یزدی؛ سید علی مرتضوی؛ آرش کوچکی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 395-406

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.76680

چکیده
  جوانه گندم به‌عنوان یک ماده‏ خام مغذی برای ترکیب در فرمولاسیون محصولات غذایی شناخته شده و دارای ارزش غذایی و دارویی فراوانی می‏باشد. در این پژوهش اثر غلظت­های مختلف پودر جوانه گندم (1، 2 و 3 درصد) ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر توام نانوذرات نقره/ اکسید روی بر خواص کاربردی فیلم‌های بسته‌بندی پلی‌وینیل الکل
تاثیر توام نانوذرات نقره/ اکسید روی بر خواص کاربردی فیلم‌های بسته‌بندی پلی‌وینیل الکل

زهرا کریمی ولوجایی؛ محمدحسین عباسپورفرد؛ محمدحسین آق خانی؛ سعید طریقی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 407-417

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.72770

چکیده
  در این تحقیق، تاثیر افزودن توام نانوذرات نقره و اکسید روی در بستر پلیمر پلی وینیل الکل برای تهیه فیلم بسته­بندی مواد غذایی بر خواص ساختاری و فیزیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز ساختاری نانوذرات ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خامه‌زده شده حاوی پودر شیرین بیان
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خامه‌زده شده حاوی پودر شیرین بیان

زهرا حسین پور؛ حجت کاراژیان

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 419-431

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.75272

چکیده
  خامه قنادی از پرمصرف‌ترین فرآورده‎های لبنی در صنایع غذایی است که در شیرینی‌های خامه‎ای، دسرها و کیک‎ها استفاده می‎شود و در اثر هوادهی و زدن خامه معمولی ایجاد می‎شود. این محصول به سبب عطر و طعم ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تشخیص اختصاصی آفلاتوکسین G1 بر مبنای رنگ‌سنجی آپتاسنسور به‌وسیله سوسپانسیون نانو ذرات طلا شده
تشخیص اختصاصی آفلاتوکسین G1 بر مبنای رنگ‌سنجی آپتاسنسور به‌وسیله سوسپانسیون نانو ذرات طلا شده

آرزو هاشم نیا؛ وحید حکیم زاده

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 433-439

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.70900

چکیده
  آفلاتوکسین‌ها سموم قارچی طبیعی هستند که از گونه‌های قارچ آسپرژیلوس مانند آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس نشات می‌گیرند. این سموم اگر از راه مواد خوراکی وارد بدن شوند می‌توانند سرطان‌زا ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر چندگونه مخمر بر کاهش آفلاتوکسینB1 آسپرژیلوس فلاووس در مدل شبیه‌سازی شده معده انسان
تاثیر چندگونه مخمر بر کاهش آفلاتوکسینB1 آسپرژیلوس فلاووس در مدل شبیه‌سازی شده معده انسان

سحر بهرام وند؛ صدیقه محمدی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 441-452

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.74793

چکیده
  آفلاتوکسین B1 یکی از متابولیت‌های ثانویه گونه‌های خاصی از قارچ آسپرژیلوس است که بسیار سرطان‌زاست. اﺧﯿﺮاً استفاده از میکروارگانیسم­ها جهت کاهش جذب مایکوتوکسین­ها در دستگاه گوارش افزایش یافته ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی ویژگی‎های مکانیکی، فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم ژلاتینی حاوی هیدروسل استخراجی زردچوبه (Curcuma longa)
بررسی ویژگی‎های مکانیکی، فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم ژلاتینی حاوی هیدروسل استخراجی زردچوبه (Curcuma longa)

زهره دیدار

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 453-463

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.74964

چکیده
  ژلاتین از جمله ترکیبات متداول در تهیه بسته بندی های خوراکی است. در این پژوهش استفاده از درصدهای مختلف (%100-5) هیدروسل استخراجی زردچوبه در فرمولاسیون تهیه فیلم خوراکی ژلاتینی مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی­های ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
مدل‌سازی سفتی بافت و سینتیک خشک شدن میوه
مدل‌سازی سفتی بافت و سینتیک خشک شدن میوه "به" در خشک‌کن همرفتی مادون قرمز توسط شبکه عصبی مصنوعی

امیر گیتی بان کلجاهی؛ نارملا آصفی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 465-475

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.76323

چکیده
  "به "یکی از میوه‌های سرشار از مواد معدنی و ویتامین بوده و یکی از راه­های نگهداری این محصول خشک کردن می­باشد. امروزه شبکه­های عصبی مصنوعی در مد‌ل‌سازی پارامترهای خشک کردن در حال رشد و توسعه است. پژوهش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پکتین استخراج شده از پسماند بادمجان با استفاده از امواج فراصوت
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پکتین استخراج شده از پسماند بادمجان با استفاده از امواج فراصوت

محمد نوشاد؛ محمدامین مهرنیا؛ نسیم دهقان

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 477-484

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.79504

چکیده
  در این پژوهش از امواج فراصوت جهت استحصال پکتین از ضایعات بادمجان (پوست و کلاهک) استفاده شد. برای این منظور اثر مدت زمان فراصوت (80-40 دقیقه) و نسبت حلال به ماده جامد ( 1:30- 1:10 میلی‌لیتر بر گرم) بر میزان راندمان ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تأثیر پیش‌تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه
بررسی تأثیر پیش‌تیمارهای میدان الکتریکی پالسی و ریزموج بر برخی از خصوصیات روغن و کنجاله حاصل از دان سیاه

نازنین مریم محسنی؛ حبیب الله میرزایی؛ معصومه مقیمی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 485-496

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.74361

چکیده
  یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای استخراج روغن از دانه‌های روغنی در سراسر جهان پرس مکانیکی می‌باشد. در این تحقیق به‌منظور بررسی فرایند استخراج روغن از دان سیاه از پیش‌تیمارهای میدان الکتریکی پالسی (با ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت‌سنجی آبلیمو ترش تجاری
ارزیابی پارامترهای شیمیایی لازم برای اصالت‌سنجی آبلیمو ترش تجاری

زهرا علائی روزبهانی

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 497-506

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.64465

چکیده
  امروزه یکی از اصلی‌ترین مشکلات در تولید و بازارمصرف آب لیمو کشورشناسایی تقلبات در این فرآورده است. هدف از این تحقیق بررسی پارامترهای شیمیایی لازم برای شناسایی تقلبات در این صنعت است .بدین منظور در این ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری
مقایسه اثر ضدقارچی عصاره و روغن سیاهدانه با ایمازالیل بر دو رقم سیب انباری

سودابه عین افشار

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 507-516

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i2.77650

چکیده
  در این پژوهش اثر نگهدارندگی عصاره و روغن سیاهدانه به‌عنوان یک ماده ضدمیکروب طبیعی با قارچ­کش ایمازالیل در دو رقم سیب رد و گلدن دلیشس مقایسه شد. روغن سیاهدانه و عصاره آن به روش استخراج با حلال استخراج ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه امولسیون نشاسته و اسید اولئیک و پوشش‌دهی میوه گوجه‌سبز
بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی فیلم خوراکی بر پایه امولسیون نشاسته و اسید اولئیک و پوشش‌دهی میوه گوجه‌سبز

مسعود تقی زاده؛ اسما اقبال

دوره 15، شماره 4 ، مهر و آبان 1398، صفحه 517-527

https://doi.org/10.22067/ifstrj.v15i4.65266

چکیده
  امروزه از فیلم‌های خوراکی متنوعی برای بسته‌بندی مواد غذایی استفاده می‌شود. استفاده از این مواد زیست تخریب‌پذیر روشی نوین برای جایگزینی مواد پلیمری و افزایش ماندگاری مواد غذایی است. هدف اصلی این پژوهش ...  بیشتر