دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)

جهت مشاهده تعداد ارجاعات و h-index نشریه در googlescholar  اینجا کلیک کنید.

تعداد دوره‌ها

18

تعداد شماره‌ها

73

تعداد مقالات

877

تعداد نویسندگان

1,315

تعداد مشاهده مقاله

158,244

تعداد مقالات ارسال شده

1,764

تعداد مقالات رد شده

847

درصد عدم پذیرش

48

تعداد مقالات پذیرفته شده

878

درصد پذیرش

50

زمان پذیرش (روز)

93

 

نشریه علمی پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از سال 1384 به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهدبا همکاری انجمن علوم و صنایع غذایی ایران منتشر می‌شود.

این نشریه از بهار سال 1384 تا زمستان سال 1388 به صورت دوفصلنامه، از بهار سال 1389 تا زمستان سال 1393 به صورت فصلنامه و از سال 1394 تاکنون دارای مجوز چاپ 6 شماره (دو ماهنامه) مقالات (کامل و کوتاه پژوهشی) در سال به دو زبان فارسی (4 شماره) و انگلیسی (2 شماره) می باشد.

تاریخ آخرین به‌روزرسانی وب‌سایت نشریه:  1401/02/20

مقاله پژوهشی فارسی
بهینه‌سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم‌چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن
1. بهینه‌سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم‌چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن

سیده فریناز صارم نژاد نمینی؛ محبت محبی؛ آرش کوچکی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 1-20

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86882

چکیده
  در این مطالعه روش جدید آمادهسازی امولسیون‌های هوا در روغن (کف‌های روغنی) به‌منظور جایگزینی قطره‌های چربی با حباب‌های هوا ارائه شده، اثر غلظت سورفکتانت، سرعت و زمان هوادهی بر میزان تولید و پایداری ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا بر ترکیبات زیست‌فعال گوجه‌فرنگی گیلاسی حین نگهداری در دماهای مختلف
2. تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا بر ترکیبات زیست‌فعال گوجه‌فرنگی گیلاسی حین نگهداری در دماهای مختلف

سمانه منجم؛ علی گنجلو؛ ماندانا بی مکر

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 21-39

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.88987

چکیده
  در این پژوهش با توجه به لزوم حفظ ویژگی‌های کیفی محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت و افزایش زمان ماندگاری آنها تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا (صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد حجمی/ حجمی) و دمای نگهداری (5، 12 و ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تولید مافین با روغن کاهش یافته با استفاده از اولئوژل کمپلکس محلول پروتئین سفیده تخم مرغ و صمغ زانتان به روش قالب گیری کف
3. تولید مافین با روغن کاهش یافته با استفاده از اولئوژل کمپلکس محلول پروتئین سفیده تخم مرغ و صمغ زانتان به روش قالب گیری کف

رضا جابری؛ احمد پدرام نیا؛ سارا ناجی طبسی؛ امیرحسین الهامی راد؛ مسعود شفافی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 40-50

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67365.1000

چکیده
  روغن ها و چربی ها به‌منظور بهبود مواد مغذی و خصوصیات کیفی به‌طور گسترده در فرمولاسیون مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. درسال های اخیر، ‌آگاهی مصرف کننده ها از رابطه بین رژیم غذایی و سلامتی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
درجه‌بندی کیفی انگور پوشش‌دهی‌شده با امولسیون صمغ فارسی و روغن شاهدانه بر اساس صدمات سطحی با استفاده از تصاویر RGB و دودویی
4. درجه‌بندی کیفی انگور پوشش‌دهی‌شده با امولسیون صمغ فارسی و روغن شاهدانه بر اساس صدمات سطحی با استفاده از تصاویر RGB و دودویی

محسن زندی؛ علی گنجلو؛ ماندانا بی مکر؛ ابوالفضل قره‌باغی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 51-64

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.88305

چکیده
  در پژوهش حاضر روش پردازش تصویر‌ جدیدی بر مبنای دو الگوریتم دودویی و RGB با هدف محاسبه میزان صدمات سطحی به‌طور خودکار و انجام درجه‌بندی کیفی ایجاد گردید. ابتدا انگورها با استفاده از فرمولاسیونی از سطوح ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
سینتیک خشک‌کردن کف خامه شیر شتر به روش کف‌پوشی و بررسی تاثیر آن بر ساختار و رنگ محصول
5. سینتیک خشک‌کردن کف خامه شیر شتر به روش کف‌پوشی و بررسی تاثیر آن بر ساختار و رنگ محصول

مرتضی کاشانی نژاد؛ سید محمد علی رضوی؛ محمد رضا صلاحی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 65-79

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40190.0

چکیده
  در این پژوهش، سینتیک خشک کردن، ساختار و رنگ کف خشک شده در فرآیند خشک کردن خامه شیر شتر به روش کف‌پوشی ارزیابی شد. بدین منظور فرآیند خشک کردن در 3 دمای 45، 60 و 75 درجه سانتی‌گراد و در 3 ضخامت 1، 3 و 5 میلی‌متر ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی و مقایسه آلودگی اکراتوکسین A و عناصر فلزی سرب و آرسنیک در پودرهای تجاری قهوه فوری
6. بررسی و مقایسه آلودگی اکراتوکسین A و عناصر فلزی سرب و آرسنیک در پودرهای تجاری قهوه فوری

صدیقه یزدان پناه؛ شادی جوکار؛ طاهره زندی لک؛ مریم حقیقی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 81-95

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67078.0

چکیده
  دانه قهوه دومین فرآورده سودآور تجاری در دنیا می‌باشد و علاوه بر مصرف نوشیدنی در صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد. در تهیه بستنی، شیرینی‌ و شکلات استفاده می‌شود. گیاهان مهمترین مسیر انتقال فلزات سنگین ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تاثیر افزودن هسته خرمای برشته شده بر خصوصیات فیزیکی‌ شیمیایی و حسی قهوه حاصل از دانه عربیکا (Coffea Arabica)
7. بررسی تاثیر افزودن هسته خرمای برشته شده بر خصوصیات فیزیکی‌ شیمیایی و حسی قهوه حاصل از دانه عربیکا (Coffea Arabica)

فریده مجریان؛ مرضیه معین فرد؛ رضا فرهوش؛ هادی مهدویان مهر

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 96-112

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68677.1017

چکیده
  هسته خرما یکی از مهم‌ترین ضایعات صنایع فرآوری خرما است که حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدارت، لیپید، پروتئین، ترکیبات پلی‌فنولی و مواد معدنی است. برشته کردن هسته و تولید قهوه هسته خرما یکی از ساده‌ترین ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
اصلاح کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک با استفاده از روش اصلاح نوری تشدیدیافته به کمک نانو دی‌اکسید تیتانیوم: بررسی خصوصیات کاربردی در بسته‌بندی مواد غذایی
8. اصلاح کامپوزیت نشاسته-اسید اولئیک با استفاده از روش اصلاح نوری تشدیدیافته به کمک نانو دی‌اکسید تیتانیوم: بررسی خصوصیات کاربردی در بسته‌بندی مواد غذایی

رحمت اله پورعطا؛ حمید جهانگیر اصفهانی؛ ایمان شهابی قهفرخی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 113-127

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40178.0

چکیده
  در میان پلیمرهای زیست‌تخریب‌پذیر، استفاده از نشاسته به علت قیمت ارزان و دسترسی آسان از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، اما به علت مقاومت کم و آبدوستی زیاد در این بیوپلیمر، هنوز استفاده از آن در صنعت بسته‌بندی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
درجه‌بندی دانه‌های کاکائو آلوده به آفلاتوکسین با استفاده از طیف‌سنجی مادون قرمز نزدیک
9. درجه‌بندی دانه‌های کاکائو آلوده به آفلاتوکسین با استفاده از طیف‌سنجی مادون قرمز نزدیک

علی سعیدان؛ مهدی خجسته پور؛ محمودرضا گلزاریان؛ مرضیه معین فرد

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 129-138

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68475.1016

چکیده
  آفلاتوکسین یک ترکیب شیمیایی سمی است که توسط قارچ‌های آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتکوس تولید می‌شود. این سموم قارچی می‌توانند باعث آلودگی گسترده محصولات کشاورزی شوند که به‌صورت بالقوه دارای ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
مقایسه کارایی آسکوربیک‌اسید و آلفاتوکوفرول در ترکیب با پروتئین آب پنیر جهت افزایش پایداری اکسایشی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
10. مقایسه کارایی آسکوربیک‌اسید و آلفاتوکوفرول در ترکیب با پروتئین آب پنیر جهت افزایش پایداری اکسایشی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)

سهیل ریحانی پول؛ سکینه یگانه

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 140-150

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67977.1003

چکیده
  هدف از مطالعه حاضر مقایسه کارایی آسکوربیک اسید و آلفاتوکوفرول در ترکیب با پروتئین آب‌پنیر جهت افزایش پایداری اکسایشی میگوی ذخیره شده در دمای یخچال است. به همین منظور نمونه‌های بافت میگو در قالب چهار ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه شیشه‌شور(Callistemon citrinus) و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی آن
11. سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه شیشه‌شور(Callistemon citrinus) و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی آن

زهره سوسنی غریبوند؛ بهروز علیزاده بهبهانی؛ محمد نوشاد؛ حسین جوینده

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 151-163

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68173.1008

چکیده
  امروزه تمایل به تولید و استفاده از مواد با ابعاد نانومتری با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد و جالب این مواد روز به روز در حال افزایش است. تاکنون روش‌های مختلف فیزیکی و شیمیایی جهت سنتز نانو ذرات نقره ...  بیشتر
کوتاه پژوهشی
تولید سوهان پولکی رژیمی برای بیماران سلیاکی و دیابتی با جایگزینی شکر با استویا-ایزومالت و جایگزینی کامل آرد گندم با آرد برنج- ذرت
12. تولید سوهان پولکی رژیمی برای بیماران سلیاکی و دیابتی با جایگزینی شکر با استویا-ایزومالت و جایگزینی کامل آرد گندم با آرد برنج- ذرت

نرگس بابایی؛ محمد گلی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، صفحه 165-177

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.78691

چکیده
  مصرف زیاد سوهان به‌دلیل کالری بالا منجر به بروز مشکلاتی نظیر چاقی و دیابت می‌شود. سلیاک یک اختلال خودایمنی بوده که بیمار در معرض عدم تحمل دائمی به گلوتن است و تنها درمان مؤثر، استفاده از رژیم غذایی بدون ...  بیشتر
تشخیص مارگارین در کره
1. تشخیص مارگارین در کره

رویا فتحی تیل؛ جواد حصاری؛ صدیف آزادمرد دمیرچی؛ محبوب نعمتی؛ سیدهادی پیغمبردوست؛ سید عباس رأفت

دوره 10، شماره 1 ، فروردین 1393

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v10i1.34811

چکیده
  چربی شیر به‌دلیل تقاضای فزاینده، قیمت بالا و ترکیب منحصر‌به‌فرد آن همواره هدف دستکاری‌های متقلبانه با افزودن منابع گیاهی بوده است. به‌منظور بررسی کارایی روش‌های تشخیص خلوص کره، نمونه کره خالص گاوی، ...  بیشتر
بهینه‌سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم‌چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن
2. بهینه‌سازی فرآیند تولید سس هوادهی شده کم‌چرب به روش سطح پاسخ و ارزیابی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی آن

سیده فریناز صارم نژاد نمینی؛ محبت محبی؛ آرش کوچکی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 1-20

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v18i1.86882

چکیده
  در این مطالعه روش جدید آمادهسازی امولسیون‌های هوا در روغن (کف‌های روغنی) به‌منظور جایگزینی قطره‌های چربی با حباب‌های هوا ارائه شده، اثر غلظت سورفکتانت، سرعت و زمان هوادهی بر میزان تولید و پایداری ...  بیشتر
ارزیابی بقاء باکتری ریزپوشانی شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(La-5) در طول دوره نگهداری بستنی ماستی سین بایوتیک
3. ارزیابی بقاء باکتری ریزپوشانی شده لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(La-5) در طول دوره نگهداری بستنی ماستی سین بایوتیک

عباس احمدی؛ سید علی مرتضوی؛ الناز میلانی؛ رضا رضایی مکرم

دوره 8، شماره 3 ، مهر 1391

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v8i3.18467

چکیده
  در این تحقیق بستنی ماستی به عنوان یک فراورده سین بیوتیک تولید شد. فرآورده های غذایی که شامل هر دو بخش پروبیوتیکی و پری-بیوتیکی‌اند را سین بیوتیک یا غذاهای عملگرا می نامند. باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس ...  بیشتر
تأثیر غلظت‌های مختلف گلیسرول بر ویژگی‌های فیلم ترکیبی بر پایه پلی وینیل الکل- صمغ قدومه شیرازی
4. تأثیر غلظت‌های مختلف گلیسرول بر ویژگی‌های فیلم ترکیبی بر پایه پلی وینیل الکل- صمغ قدومه شیرازی

لیلا منجذب مرودشتی؛ مسعود یاورمنش؛ آرش کوچکی

دوره 12، شماره 5 ، آذر و دی 1395، ، صفحه 663-677

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v12i5.53473

چکیده
  فیلم زیست‌تخریب‌پذیر ترکیبی با استفاده از پلی‌وینیل الکل- صمغ قدومه شیرازی با نسبت 60 به 40 با افزودن شش غلظت مختلف گلیسرول (%70-20) به روش قالب‌گیری ساخته شد. ویژگی‌های فیلم شامل ضخامت، دانسیته، میزان ...  بیشتر
بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیر کوزه کم‌چرب حاوی پودر بتاگلوکان و عصاره اتانولی پونه کوهی
5. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیر کوزه کم‌چرب حاوی پودر بتاگلوکان و عصاره اتانولی پونه کوهی

بهارک حساس؛ لیلا ناطقی؛ علیرضا شهاب لواسانی

دوره 15، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1398، ، صفحه 181-198

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v0i0.71312

چکیده
  پنیر کوزه ، نوعی پنیر سخت می‌باشد که به‌صورت سنتی در نواحی غربی ایران از شیر  خام گاو، گوسفند و گاهی بز تولید می‌شود. دوره رسیدگی این پنیر درون کوزه‌های سفالی داخل خاک سپری می‌شود، لذا دارای مجموعه‌ای ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی تاثیر پلاسمای غیر حرارتی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، تکنولوژیکی و عملکردی آرد گندم
1. ارزیابی تاثیر پلاسمای غیر حرارتی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی، تکنولوژیکی و عملکردی آرد گندم

سید امیر توکلی لاهیجانی؛ فخری شهیدی؛ محمود حبیبیان؛ آرش کوچکی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.v19i1.88117

چکیده
  نظر به اهمیت نقش گلوتن در محصولات غله ای بویژه نان و ضرورت اصلاح آرد، ارایه ‌یک‌ روش ساده، اقتصادی ‌و‌ کارا ‌به ‌منظور بهبود کیفیت تکنولوژیکی گندم و نان تولیدی، ‌‌همچنان‌ یک‌ چالش‌ مهم ‌و بحث‌برانگیز ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر سینرژیستی عصاره سماق و فسفاتیدیل اتانول آمین بر ویژگی های شیمیایی سس مایونز
2. بررسی اثر سینرژیستی عصاره سماق و فسفاتیدیل اتانول آمین بر ویژگی های شیمیایی سس مایونز

زینب ابرچایی؛ علیرضا رحمن؛ مریم فهیم دانش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.40122.0

چکیده
  گیاه سماق به علت دارا بودن ترکیب‌های فنولی، قدرت ضد اکسندگی قوی و نیز خاصیت ضدمیکروبی می­تواند به عنوان یکی از افزودنی­های مطرح در صنعت غذا استفاده شود. در این تحقیق عصاره سماق با مقادیر 5/0 ، 1 و 5/1 ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی خصوصیات هم افزایی و هم ستیزی عصاره جلبک اسپیرولینا و گیاه گازرخ در روغن زیتون بکر
3. بررسی خصوصیات هم افزایی و هم ستیزی عصاره جلبک اسپیرولینا و گیاه گازرخ در روغن زیتون بکر

ساناز فلاح تفتی زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.40174.0

چکیده
  مقدمه: اکسیداسیون چربی­ ها باعث تغییر در صفات کیفی روغن­ های گیاهی از جمله روغن زیتون بکر می­شوند. آنتی اکسیدان­ های مصنوعی برای حفظ روغن استفاده شده­اند. با این­حال، علاقه به جایگزینی آن­ها ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر اندازه ذره و قطر ریشه بر استخراج اسید گلیسیریزیک از شیرین بیان با استفاده از التراسونیک: طراحی تجربی فاکتوریل و روش مدلسازی سطح پاسخ
4. تاثیر اندازه ذره و قطر ریشه بر استخراج اسید گلیسیریزیک از شیرین بیان با استفاده از التراسونیک: طراحی تجربی فاکتوریل و روش مدلسازی سطح پاسخ

زرین نصری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67074.0

چکیده
  در این پژوهش تاثیر اندازه ذره و قطر ریشه شیرین بیان بر میزان استخراج اسید گلیسیریزیک با استفاده از التراسونیک بررسی شد. از روش طراحی تجربی فاکتوریل کامل و روش سطح پاسخ برای تعیین سطوح پارامترها و مدل ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
مدل‏ سازی و ‏بهینه‏ سازی استخراج اسانس رزماری به کمک مایکروویو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)
5. مدل‏ سازی و ‏بهینه‏ سازی استخراج اسانس رزماری به کمک مایکروویو با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

بهمن ساعدپناه؛ ناصر بهروزی خزاعی؛ جلال خورشیدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67786.1001

چکیده
  توسعه روش‌های نوین برای استخراج اسانس از گیاهان دارویی روز‌به‌روز در حال گسترش است. هدف از این پژوهش، پیاده‌سازی و ارزیابی سامانه استخراج اسانس به کمک مایکروویو می‌باشد. 13 آزمایش با سه سطح توان (300، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی، قدرت آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنل و فلاونوئید کل و سمیت سلولی اسانس رزماری
6. شناسایی ترکیبات شیمیایی، قدرت آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنل و فلاونوئید کل و سمیت سلولی اسانس رزماری

محسن ابراهیمی همتی کیخا؛ حسین جوینده؛ بهروز علیزاده بهبهانی؛ محمد نوشاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68369.1013

چکیده
  رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis L. گیاهی از تیره نعناعیان می‌باشد؛ که به دلیل داشتن خواص‌های گوناگون از جمله خواص دارویی، پزشکی و طعم دهنده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در پژوهش حاضر تجزیه ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی ترکیبات شیمیایی، گروه‏های عاملی زیست‏فعال، قدرت آنتی‌اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس آویشن شیرازی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی
7. بررسی ترکیبات شیمیایی، گروه‏های عاملی زیست‏فعال، قدرت آنتی‌اکسیدانی و سمیت سلولی اسانس آویشن شیرازی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی

الناز صفاری سامانی؛ حسین جوینده؛ بهروز علیزاده بهبهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 0-443 فروردین 781

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2020.40161.0

چکیده
  هدف از این پژوهش شناسایی ترکیبات شیمیایی، گروه‏های عاملی زیست‏فعال، فعالیت آنتی­اکسیدانی، فنل کل و فلاونوئید کل اسانس آویشن شیرازی و همچنین بررسی اثر سمیت سلولی آن بر رده سلولی سرطان روده بزرگ ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر اسانس هل سبز بر کیفیت دونات کم چرب حاوی آرد تریتیکاله و صمغ دانه ریحان
8. بررسی اثر اسانس هل سبز بر کیفیت دونات کم چرب حاوی آرد تریتیکاله و صمغ دانه ریحان

زهرا شیخ الاسلامی؛ مهدی کریمی؛ بهاره صحرائیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.67239.0

چکیده
  هدف از این پژوهش جایگزینی بخشی از آرد گندم (صفر، 15 و 30 درصد) با آرد تریتیکاله در دونات تخمیری بود که به منظور بهبود ویژگی‏های تکنولوژِیک و کاهش محتوی روغن از صمغ ریحان (صفر، 50/0 و 1 براساس درصد ماده خشک ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بهینه‌سازی کاربرد سیال مادون بحرانی آب در فرآیند استخراج ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی از پوست پسته و بررسی ویژگی‌های رادیکال گیرندگی عصاره‌های آن
9. بهینه‌سازی کاربرد سیال مادون بحرانی آب در فرآیند استخراج ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی از پوست پسته و بررسی ویژگی‌های رادیکال گیرندگی عصاره‌های آن

مرتضی محمدی؛ محمد قربانی؛ علیرضا صادقی ماهونک؛ عادل بیگ بابایی؛ سمیرا یگانه زاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68332.1009

چکیده
  ترکیبات فنولی به دلیل پتانسیل آنتی اکسیدانی و اثرات سلامتی بخش بر سلامتی انسان به عنوان غذا‌های فراویژه شناخته شده‌اند. در این پژوهش ترکیبات فنولی با استفاده از سیال مادون بحرانی آب، از پوست پسته استخراج ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر نسبت روغن و مقدار امولسیفایر بر خصوصیات نانوامولسیون روغن دانه چیا
10. تاثیر نسبت روغن و مقدار امولسیفایر بر خصوصیات نانوامولسیون روغن دانه چیا

سارا فروزنده؛ محمد فاضل

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.68787.1019

چکیده
  چیا (Salvia hispanica L) گیاهی علفی و از خانواده Lamiaceae است. اکثر اسیدهای چرب موجود در روغن دانه چیا اسیدهای چرب غیراشباع هستند. چیا آلفالینولنیک اسید بسیار بالایی نسبت به دیگر گیاهان دارد. در این پژوهش راندمان ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
اثر الیگوفروکتوز و ریزپوشانی بر زنده‌مانی لاکتوباسیلوس رامنوزوس و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی ژله فراسودمند
11. اثر الیگوفروکتوز و ریزپوشانی بر زنده‌مانی لاکتوباسیلوس رامنوزوس و ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی ژله فراسودمند

فاطمه کارگر؛ رضوان پوراحمد؛ پیمان رجایی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69465.1025

چکیده
  امروزه با گسترش فرآورده‌های پروبیوتیک در بازارهای جهانی، لزوم مطالعه بیشتر در خصوص تولید فرآورده‌های جدید حاوی این باکتری‌ها بیشتر آشکار می‌شود. پروبیوتیک‌ها به‌عنوان میکروارگانیسم‌های زنده‌ای ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تهیه و ارزیابی ویژگی‌های شناساگر حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیت صمغ عربی-کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L)
12. تهیه و ارزیابی ویژگی‌های شناساگر حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیت صمغ عربی-کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L)

امیر رضائی؛ مسعود رضائی؛ مهدی آل بو فتیله

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69500.1030

چکیده
  در تحقیق حاضر، بسته بندی هوشمند حساس به pH بر پایه فیلم کامپوزیت صمغ عربی-کربوکسی متیل سلولز حاوی آنتوسیانین ریحان بنفش (Ocimum basilicum. L) تهیه شده و ویژگی‌های آن‌ شامل ویژگی‌های ساختاری، فیزیکی، مکانیکی، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اهمیت پارامترهای الگوریتم ازدحام ذرات چند هدفه در بهینه یابی درصد دفع اجزاء محلول اولترافیلتراسیون شیر شتر با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات جزئی
13. بررسی اهمیت پارامترهای الگوریتم ازدحام ذرات چند هدفه در بهینه یابی درصد دفع اجزاء محلول اولترافیلتراسیون شیر شتر با استفاده از رگرسیون حداقل مربعات جزئی

سید محمد علی رضوی؛ مرتضی کاشانی نژاد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69556.1028

چکیده
  در این تحقیق اثر اختلاف فشار در عرض غشاء (80، 120 و 160 kPa) و دمای فرآیند (20، 30 و ۴۰ oC) بر درصد دفع اجزاء محلول شیر شتر (پروتئین، لاکتوز، املاح و مواد جامد کل) در طی فرآیند اولترافیلتراسیون شیر شتر توسط روش مرکب ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
مطالعه خصوصیات عملکردی و رفتار بیاتی نشاسته طبیعی گندم در حضور صمغ دانه شاهی و قند ساکارز
14. مطالعه خصوصیات عملکردی و رفتار بیاتی نشاسته طبیعی گندم در حضور صمغ دانه شاهی و قند ساکارز

شکوفه تازیکی؛ سید محمد علی رضوی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69660.1029

چکیده
  در این پژوهش، اثر سطوح جایگزینی صمغ دانه شاهی (0، 5، 10 و 15%) و ساکارز (0، 5 و 10%) بر خصوصیات عملکردی (قدرت تورم و حلالیت) سوسپانسیون نشاسته و همچنین ساختمان، کنتیک بیاتی و آب‌اندازی ژل نشاسته گندم پس از نگهداری ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی پیشرفت اکسایش روغن سویا غنی شده با اسانس اندام هوایی چویر حین انبارش تسریع شده
15. ارزیابی پیشرفت اکسایش روغن سویا غنی شده با اسانس اندام هوایی چویر حین انبارش تسریع شده

علیرضا همتی؛ علی گنجلو؛ کامبیز ورمیرا؛ ماندانا بی مکر

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69813.1033

چکیده
  روغن‌های گیاهی خصوصا روغن سویا به دلیل داشتن مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع مستعد به فساد اکسایشی هستند. در سالیان اخیر استفاده از ضد اکساینده‌های طبیعی به دلیل اثرات منفی ضد اکساینده‌های مصنوعی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
افزایش عمر ماندگاری فیله مرغ با پوشش زیست تخریب پذیر کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) طی نگهداری در یخچال
16. افزایش عمر ماندگاری فیله مرغ با پوشش زیست تخریب پذیر کیتوزان حاوی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) طی نگهداری در یخچال

ذبیح اله بهمنی؛ پرستو ابوالفتحی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69985.1035

چکیده
  پوشش‌های زیست تخریب پذیر جایگزین مناسبی برای بسته بندی‌ با مواد پلاستیکی، با توجه به مشکلاتی که در بازیافت و آلودگی طبیعت دارند، می باشند. در این پژوهش، عمرماندگاری فیله مرغ با استفاده از پوشش زیست ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی پیش ‌تیمارهای اتیل ‌اولئات، کلرید‌سدیم و آنزیم‌بری بر خشک شدن تحت خلاء فلفل دلمه ای
17. بررسی پیش ‌تیمارهای اتیل ‌اولئات، کلرید‌سدیم و آنزیم‌بری بر خشک شدن تحت خلاء فلفل دلمه ای

نارملا آصفی؛ نسیبه علیرضالو؛ پویا بارمان ویسی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70205.1040

چکیده
  فلفل دلمه ای جایگاه بسیار مهمی را در میان سبزیجات تولیدی در جهان به خود اختصاص داده است. بنابراین به‌کارگیری راهکارهای عملی برای افزایش ماندگاری آنها برای توسعه و بهبود تولید، ضروری به‌ نظر می‌رسد. ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
اثر کاربرد سینامیک اسید بر ماندگاری و کیفیت قارچ دکمه‌ای در دوره پس از برداشت
18. اثر کاربرد سینامیک اسید بر ماندگاری و کیفیت قارچ دکمه‌ای در دوره پس از برداشت

فردین قنبری؛ حدیث چراغی؛ مهدی صیدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70214.1041

چکیده
  قهوه ای شدن بافت یکی از مهم ترین دلایل کاهش کیفیت قارچ دکمه‌ای در دوره پس از برداشت است که تحت تأثیر آنزیم پلی فنل اکسیداز اتفاق می افتد. در این تحقیق امکان کاهش قهوه‌ای شدن قارچ خوراکی و حفظ کیفیت آن ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تاثیر و بهینه‌یابی کمیت فسفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه در تولید اسید استیک در فرمانتور ناپیوسته با استفاده از روش سطح پاسخ
19. بررسی تاثیر و بهینه‌یابی کمیت فسفات آمونیوم، سولفات پتاسیم و مخمر ساکارومایسز سرویزیه در تولید اسید استیک در فرمانتور ناپیوسته با استفاده از روش سطح پاسخ

هاجر عباسی؛ مرجان تیموری منش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70315.1043

چکیده
  تولید سرکه شامل دو مرحله تخمیر الکلی و اکسیداسیون استیکی می‌باشد. یکی از بارزترین عوامل مؤثر در افزایش راندمان تولید اسید استیک، مواد مغذی موجود در سوبسترا جهت فعالیت بیشتر میکروارگانیسم است. در این ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر افزودن پپتید زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی آب ماست بر ویژگی‌های کیفی دوغ
20. بررسی اثر افزودن پپتید زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی آب ماست بر ویژگی‌های کیفی دوغ

نفیسه کریمی؛ رضوان پوراحمد؛ سلمان طاهری؛ اورنگ عیوض زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70916.1059

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی اثر افزودن پپتید زیست فعال حاصل از هیدرولیز آنزیمی آب ماست بر ویژگی‌های کیفی دوغ بود. پپتید حاصل از هیدرولیز پروتئین آب ماست با تریپسین، که با استفاده از RP-HPLC تفکیک (جزء به جزء) ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
اثر پلاسمای غیرحرارتی بر بهبود ویژگی‌های عملکردی نشاسته سورگوم
21. اثر پلاسمای غیرحرارتی بر بهبود ویژگی‌های عملکردی نشاسته سورگوم

فاطمه شکرالهی؛ فخری شهیدی؛ محمد جواد وریدی؛ آرش کوچکی؛ فرشاد صحبت زاده لنبر

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70973.1062

چکیده
  سورگوم به دلیل مقاومت به خشکی و محتوای بالای نشاسته، منبع مناسبی برای استخراج نشاسته است. اما به دلیل ویژگی‌های عملکردی ضعیف، استفاده از نشاسته آن با محدودیت مواجه است. استفاده از پلاسمای غیرحرارتی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
توسعه یک روش آنالیز جهت تعیین محتوای آکریل‌آمید در واریته‌های هسته خرمای برشته‌
22. توسعه یک روش آنالیز جهت تعیین محتوای آکریل‌آمید در واریته‌های هسته خرمای برشته‌

پانیذ خالوکرمانی؛ مرضیه معین فرد؛ رضا فرهوش؛ آرمیندا آلوش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71556.1072

چکیده
  آکریل‌آمید از جمله ترکیبات نامطلوب است که طی برشته ‌کردن هسته خرما تولید می‌شود. با توجه به مضرات احتمالی آکریل‌آمید بر سلامت مصرف‌کنندگان، تعیین مقدار آن توسط HPLC-PDA در پودر و نوشیدنی موکا حاصل از ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس گریپ فروت بر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا: یک مطالعه آزمایشگاهی
23. بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس گریپ فروت بر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا: یک مطالعه آزمایشگاهی

حسین زنگانه؛ فخری شهیدی؛ سید علی مرتضوی؛ بهروز علیزاده بهبهانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71660.1074

چکیده
  در این مطالعه، فعالیت آنتی‌اکسیدانی نانوامولسیون اسانس گریپ‌فروت (برحسب درصد مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS و رنگبری بتاکاروتن-لینولئیک اسید) و اثر ضدمیکروبی آن در برابر باکتری‌های پاتوژن و مولد فساد ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی ویژگی های تکنولوژیکی و عملکردی غله صبحانه بر پایه کنجاله کتان و آرد برنج
24. ارزیابی ویژگی های تکنولوژیکی و عملکردی غله صبحانه بر پایه کنجاله کتان و آرد برنج

الناز میلانی؛ آرش کوچکی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 24 شهریور 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72341.1094

چکیده
  در راستای تغییر عادت های غذایی مصرف فراورده های غله صبحانه به علت قابلیت مصرف راحت، مقرون به صرفه بودن و ارزش تغذیه ای بالا، دو چندان شده است. این فراورده ها لزوما باید ساختاری فشرده و متراکم با تخلخل ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر عصاره آبی چای سفید بر مقاومت حرارتی روغن کنجد تولید شده با استفاده از پرس سرد
25. تاثیر عصاره آبی چای سفید بر مقاومت حرارتی روغن کنجد تولید شده با استفاده از پرس سرد

صدیقه یزدان پناه؛ سارا محمدی؛ امیرحسین الهامی راد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 مهر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70990.1063

چکیده
  چای سفید در بین انواع چای، به‌عنوان یک ترکیب جدید، حاوی دامنه وسیعی از ترکیبات فنلی، آنتی‌اکسیدانی و ضد‌میکروبی است. در این مطالعه ابتدا عصاره آبی چای سفید استخراج شد و روغن کنجد با استفاده از پرس سرد ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر غنی سازی آرد گندم با آرد کنجد بر ویژگی های آرد، خمیر و نان های سنگک و بربری
26. بررسی اثر غنی سازی آرد گندم با آرد کنجد بر ویژگی های آرد، خمیر و نان های سنگک و بربری

سهیلا زرین قلمی؛ آرمان نادری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 20 مهر 1400

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71088.1064

چکیده
  در پژوهش حاضر، اثر غنی سازی آرد گندم با آرد کنجد در نسبت های 0، 5، 10 و 15 درصد بر ویژگی های آرد، خمیر و نان های سنگک و بربری بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان آرد کنجد، مقدار خاکستر و پروتئین آرد افزایش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ارزیابی ویژگی های فیزیکی و ضدباکتریایی نایسین ریزپوشانی شده با پوشش نانولیپوزوم - کیتوزان
27. ارزیابی ویژگی های فیزیکی و ضدباکتریایی نایسین ریزپوشانی شده با پوشش نانولیپوزوم - کیتوزان

سهیل ریحانی پول؛ سکینه یگانه؛ رضا صفری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 0-593 فروردین 781

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72715.1097

چکیده
  نایسین یکی از نگهدارنده‌هایی است که امروزه به صورت متداول در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که فعالیت ضدباکتریایی نایسین در واکنش با سایر ترکیبات از جمله پروتئین‌ها و لیپیدها کاهش می‌یابد، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنزیمی میوه انگور رقم فخری در شرایط سردخانه
28. تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنزیمی میوه انگور رقم فخری در شرایط سردخانه

معصومه شکری؛ مصطفی رحمتی؛ مختار حیدری؛ موسی رسولی؛ احمد زارع

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 29 فروردین 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75449.1150

چکیده
  استفاده از پوشش‌های خوراکی طبیعی برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات میوه‌ها امروزه بسیار متداول شده است. کیتوزان با قابلیت کنترل میکروارگانیسم‏های بیماری‏زا و فعال‏سازی پاسخ‏های دفاعی القایی، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تاثیر پودر پالپ گلابی خاردار (Opuntia stricta) بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی برگرهای آنالوگ خام و پخته تولیدی
29. بررسی تاثیر پودر پالپ گلابی خاردار (Opuntia stricta) بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی برگرهای آنالوگ خام و پخته تولیدی

محبوبه کشیری؛ پریسیا شهیری طبرستانی؛ یحیی مقصودلو؛ محمد قرباتی؛ هدی شهیری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.71095.1066

چکیده
  تقاضای محصولات گوشتی آنالوگ سلامت بخش با قابلیت ایجاد ظاهر، بافت، عطر، طعم و احساس دهان مشابه گوشت با توجه به نگرانی های زیست محیطی و مسائل مربوط به حقوق حیوانات با افزایش چشمگیری همراه بوده است. در ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
استفاده از فیبر بدست آمده از تفاله مالت جو به عنوان جایگزین چربی در تولید سس مایونز کم چرب
30. استفاده از فیبر بدست آمده از تفاله مالت جو به عنوان جایگزین چربی در تولید سس مایونز کم چرب

امیر منصوری یاراحمدی؛ پیمان رجایی؛ سارا موحد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.72465.1096

چکیده
  در این پژوهش اثر جایگزینی درصد های مختلف فیبر استخراج شده از تفاله مالت جو با چربی در سطوح (5، 10، 15 و 20 درصد)، بر خواص فیزیکوشیمیایی (چربی، فیبر، خاکستر، ویسکوزیته و رنگ سنجی (L*, a*, b*) و خواص حسی (طعم، بو، رنگ، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
ریز پوشانی چند لایه لیمونن بر پایه جذب الکترواستاتیک و ارزیابی رهایش آن تحت شرایط شبیه‌سازی‌شده دهان
31. ریز پوشانی چند لایه لیمونن بر پایه جذب الکترواستاتیک و ارزیابی رهایش آن تحت شرایط شبیه‌سازی‌شده دهان

محبت محبی؛ محمد خلیلیان موحد؛ شارلوت سیندینگ

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72290.1090

چکیده
  در این پژوهش از روش جذب لایه به لایه پلی الکترولیت‌های ایزوله پروتئین سویا و نشاسته اصلاح‌شده برای تولید ریز کپسول محتوی لیمونن استفاده شد. ویژگی‌های مورفولوژیکی و ساختاری ریز کپسول‌های تولیدی بررسی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی رفتار و مدلسازی رهایش کورکومین لیپوزومی بهینه یابی شده تحت شرایط آزمایشگاهی شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش
32. بررسی رفتار و مدلسازی رهایش کورکومین لیپوزومی بهینه یابی شده تحت شرایط آزمایشگاهی شبیه‌سازی شده دستگاه گوارش

سیده فاطمه موسوی؛ آرش کوچکی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.73945.1118

چکیده
  ریزپوشانی ترکیبات حساس از جمله کورکومین در ساختار لیپوزومی، می تواند روشی موثر بر حفاظت آنها طی شرایط هضم دستگاه گوارشی باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی تاثیر میزان لستین (02/0- 08/0 گرم)، نسبت لستین: کلسترول ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تأثیر امولسیفایر سدیم استئاروئیل-2-لاکتیلات، آنزیم زایلاناز و قند الکلی سوربیتول بر کیفیت نان حجیم سبوس‌دار
33. بررسی تأثیر امولسیفایر سدیم استئاروئیل-2-لاکتیلات، آنزیم زایلاناز و قند الکلی سوربیتول بر کیفیت نان حجیم سبوس‌دار

پریسا پارسا؛ مصطفی مظاهری طهرانی؛ محبت محبی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.73474.1110

چکیده
  فرآورده های نانوایی غنی شده با سبوس گندم، منبعی سرشار از فیبر می‌باشند، اما وجود ترکیبات ضد‌تغذیه‌ای نظیر اسید فیتیک در سبوس گندم و به‌علاوه ایجاد اثرات تکنولوژیکی نامطلوب در نان در اثر برهم‌کنش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی ویژگی‌های فیلم آلژینات حاوی باکتری پروبیوتیکLactobacillus plantarum جهت پوشش‌دهی کالباس ورقه‌ای
34. بررسی ویژگی‌های فیلم آلژینات حاوی باکتری پروبیوتیکLactobacillus plantarum جهت پوشش‌دهی کالباس ورقه‌ای

دینا شهرام پور؛ مرتضی خمیری؛ سید محمد علی رضوی؛ محبوبه کشیری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75042.1143

چکیده
  با توجه تنوع کم محصولات غذایی پروبیوتیک ارائه راه کارهای مناسب برای عرضه محصولات جدید اهمیت دارد. به دام انداختن باکتری‌های پروبیوتیک در بستر پلیمری فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی رویکرد نوینی است که جهت ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر پوشش خوراکی چندلایه حاوی میکروکپسول های اسانس‌های دارچین یا آویشن درافزایش زمان ماندگاری پس از برداشت خیار
35. بررسی اثر پوشش خوراکی چندلایه حاوی میکروکپسول های اسانس‌های دارچین یا آویشن درافزایش زمان ماندگاری پس از برداشت خیار

فخری شهیدی؛ شهره نیکخواه؛ محبت محبی؛ فریده طباطبایی یزدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75208.1146

چکیده
  هدف از این پژوهش استفاده از پوشش‌خوراکی‌ چندلایه کیتوزان و پکتین حاوی میکرو‌کپسول‌های بتا‌سیکلو‌دکسترین حاوی اسانس‌های ترانس‌سینامالدهید‌(دارچین) یا تیمول(آویشن) جهت افزایش زمان ماندگاری و ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی اثر اسید گالیک، متیل گالات و ترکیب آنها بر پایداری اکسایشی روغن طی فرآیند سرخ کردن
36. بررسی اثر اسید گالیک، متیل گالات و ترکیب آنها بر پایداری اکسایشی روغن طی فرآیند سرخ کردن

مائده حسینخانی آبادچی؛ رضا فرهوش

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75114.1144

چکیده
  تغییرات شیمیایی، پایداری اکسایشی و شاخص‌های کیفی نمونه ترکیبی روغن آفتابگردان (S) و نخل (P) (65:35 درصد وزنی) در دمای°C 180 طی تیمار حرارتی 8 ساعته در حضور آنتی‌اکسیدان‌های اسید گالیک (GA)، متیل گالات (MG)، ترکیب ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
یافتن فاکتورهای موثر فرآیند پلاسما بر فعالیت مخمراز طریق شبیه سازی و روش سطح پاسخ
37. یافتن فاکتورهای موثر فرآیند پلاسما بر فعالیت مخمراز طریق شبیه سازی و روش سطح پاسخ

آزاده رنجبر ندامانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75558.1152

چکیده
  در این مطالعه، یک مدل ریاضیاتی برای غیر فعال کردن مخمر از طریق تیمار پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. از طرح غربالگری تشخیصی برای جستجوی فاکتورهایی که در غیرفعال کردن با پلاسما موثر هستند، استفاده شد. چهار ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
تاثیر پوشش و بسته بندی مختلف بر روی تغییرات شاخص رنگ میوه خرمالو در بارگذاری شبیه استاتیکی
38. تاثیر پوشش و بسته بندی مختلف بر روی تغییرات شاخص رنگ میوه خرمالو در بارگذاری شبیه استاتیکی

سجاد جعفرزاده؛ محسن آزادبخت؛ فریال وارسته؛ محممد واحدی ترشیزی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72937.1098

چکیده
  امروزه، کیفیت میوه ها و یا محصولات فراوری شده توسط مجموعه ای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تعریف می شود. در این تحقیق، با توجه به حساسیت میوه خرمالو به فشار، به بررسی پارامترهای موثر بر تغییرات رنگی میوه ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
اثر فرایند اولتراسوند بر استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی بخش های مختلف گردو
39. اثر فرایند اولتراسوند بر استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی بخش های مختلف گردو

سیدحمیدرضا Ziaolhagh؛ سیما زارع

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72602.1114

چکیده
  گردو از نظر تغذیه، دارای ارزش غذایی بالایی است که برای سلامت انسان ضروری است. ترکیب‌های فنلی خواص سودمندی از جمله خاصیت ضدسرطانی دارند و از فعالیت میکروبی جلوگیری می‌کنند. استخراج به کمک امواج فراصوت ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
بهبود بقای باکتری های اسید لاکتیک در سوپ ترخینه به عنوان ماتریکس غیر لبنی
40. بهبود بقای باکتری های اسید لاکتیک در سوپ ترخینه به عنوان ماتریکس غیر لبنی

مریم عزیزخانی؛ رفعت کاربخش راوری

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75165.1145

چکیده
  سابقه و هدف: ترخینه، غذای تخمیری سنتی ایران بر پایه غلات، از مخلوطی از آرد غلات، سبزیجات، سبزی، ادویه جات و ماست تهیه می شود. هدف از این مطالعه بهبود بقای باکتری های اسید لاکتیک (LAB) در سوپ ترخینه به عنوان ...  بیشتر
مقاله پژوهشی لاتین
Detection of Adulterants and Contaminants in Black Pepper, Cumin, Fennel, Coriander and Turmeric using GCMS Technique for Forensic Investigation
41. Detection of Adulterants and Contaminants in Black Pepper, Cumin, Fennel, Coriander and Turmeric using GCMS Technique for Forensic Investigation

PALLAVI CHOUDHARY؛ ARPITA SETHI؛ KANAK LATA VERMA

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.75621.1155

چکیده
  Forensic investigation is very crucial for identifying quality and safety issues related to food and its product. GC-MS has been used extensively in food analysis, and in the present study, it was used to identify the active constituents of some household spices as well as to detect the adulterants and contaminants which might be present in the samples. Spices ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی گروه‏های عاملی ترکیبات زیست‏فعال، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی شنبلیله (Trigonella foenum) در شرایط برون‌تنی
42. بررسی گروه‏های عاملی ترکیبات زیست‏فعال، توانایی رادیکال گیرندگی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی شنبلیله (Trigonella foenum) در شرایط برون‌تنی

هدیه یوسفی پور؛ محمدامین مهرنیا؛ بهروز علیزاده بهبهانی؛ حسین جوینده؛ محمد حجتی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72348.1092

چکیده
  امروزه به دلیل اثرات سمی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد میکروبی سنتزی تمایل به استفاده از عصاره‌ها و اسانس‌های گیاه افزایش یافته است. ازاین‌رو در این پژوهش میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره آبی گیاه شنبلیله، ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
شناسایی و بررسی اثر پریبیوتیکی پلی ساکاریدهای محلول در آب استخراج شده از پوسته سبز بادام
43. شناسایی و بررسی اثر پریبیوتیکی پلی ساکاریدهای محلول در آب استخراج شده از پوسته سبز بادام

رضوان شاددل؛ صفورا اکبری علویجه

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71662.1075

چکیده
  هدف از اجرای این تحقیق معرفی نوعی ترکیب سینبیوتیک جدید در جهت متعادل سازی میکروفلور کلون و ارتقا سلامت مصرف کننده بود. بدین منظور، پس از استخراج پلی ساکاریدهای محلول در آب پوسته سبز بادام (AHP) به روش استخراج ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
سنجش کمی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب بیوسیلاژ تولیدشده از ضایعات مرغ
44. سنجش کمی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب بیوسیلاژ تولیدشده از ضایعات مرغ

رضا صفری؛ سید ولی حسینی؛ شراره فیروزکندیان؛ سهیل ریحانی پول؛ مونا زمانی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71188.1067

چکیده
  یکی از راه‌های تبدیل ضایعات مرغ به محصولی با ارزش افزاوده بالا، تولید سیلاژ بر پایه تخمیر است (بیوسیلاژ). این محصول به دلیل دارابودن ویژگی‌هایی مانند میزان پروتئین بالا و با کیفیت، باکتری‌های پروبیوتیک ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست تخریب پذیر جاوشیر حاوی رزین و نانوذرات جاوشیر
45. بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی فیلم زیست تخریب پذیر جاوشیر حاوی رزین و نانوذرات جاوشیر

هاجر شکرچی زاده؛ نرگس عکافیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72273.1089

چکیده
  به منظور بهبود خواص فیلم تهیه شده از جاوشیر از نانو ذرات صمغ جاوشیر و همچنین رزین جاوشیر استفاده شد. نانوذرات روی فیلم جاوشیر (4 درصد صمغ و 5/2 درصد گلیسرول) طی زمان های 30 و 60 دقیقه پاشش شدند. به منظور افزایش ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر استفاده از خشک‌کن خوابیده همزن‌دار با سیستم کنترل رطوبت برفرایند خشک‌کردن شلتوک و فاکتورهای تبدیل
46. تاثیر استفاده از خشک‌کن خوابیده همزن‌دار با سیستم کنترل رطوبت برفرایند خشک‌کردن شلتوک و فاکتورهای تبدیل

عاصفه لطیفی؛ محمد علی کیه بادرودی نژاد؛ محمدرضا علیزاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.71130.1068

چکیده
  غیریکنواختی در خشک‌کردن شلتوک با استفاده از خشک‌کن بستر خوابیده متداول درکارخانه های شالیکوبی یکی از عوامل مؤثر بر افزایش درصد شکستگی برنج و ضایعات در مرحله تبدیل محسوب می‌شود. به منظور بهینه‌سازی ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تولید نانوامولسیون بر پایه روغن بادام شیرین و کنجد با استفاده از امواج فراصوت و ارزیابی ویژگی‌های آن
47. تولید نانوامولسیون بر پایه روغن بادام شیرین و کنجد با استفاده از امواج فراصوت و ارزیابی ویژگی‌های آن

اکرم آریان فر؛ الهام مهدیان؛ سارا ناجی طبسی؛ معصومه حیدری قره چشمه

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.69078.1020

چکیده
  در این پژوهش، از روغن بادام شیرین و کنجد به همراه توئین 80 و اسپن 80 (به عنوان امولسیفایر) در تولید نانوامولسیون استفاده شد. به منظور همگن‌سازی ذرات امولسیون از امواج فراصوت استفاده گردید و تاثیر شرایط ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تهیه کرم ارده رژیمی با استفاده از جایگزین های ساکارز (ایزومالت، ریبادیوزید a، اریتریتول) وبررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی وحسی آن
48. تهیه کرم ارده رژیمی با استفاده از جایگزین های ساکارز (ایزومالت، ریبادیوزید a، اریتریتول) وبررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی وحسی آن

الهه دهقان؛ بهزاد محمدی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70353.1045

چکیده
  در سال های اخیر شیوع چاقی و دیابت به طور چشمگیری رو به افزایش است و این مسئله مصرف کنندگان را وادار می کند به دنبال محصولات حاوی شیرین کننده های کم کالری باشند. جایگزینی شیرین کننده های کم کالری با ساکارز ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تاثیر گلیسرول و نانوسلولز بر ویژگی‌های آبدوستی و مکانیکی کامپوزیت‌های ژلاتین- کربوکسی متیل سلولز
49. تاثیر گلیسرول و نانوسلولز بر ویژگی‌های آبدوستی و مکانیکی کامپوزیت‌های ژلاتین- کربوکسی متیل سلولز

فرید عمیدی فضلی؛ ساناز گل محمدزاده خیابان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.70884.1057

چکیده
  تلاشهای گسترده ای جهت توسعه بسته بندی های بر پایة بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر و بهبود کارایی آنها صورت گرفته است. بیوپلیمرها که از منابع قابل تجدید کشاورزی حاصل می‌شوند جایگزینی مناسب برای پلاستیک‌های ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
شناسایی ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره جلبک‌های قهوه ای سارگاسوم و پادینا و بررسی اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و خواص آنزیمی آن‌ها
50. شناسایی ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره جلبک‌های قهوه ای سارگاسوم و پادینا و بررسی اثرات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و خواص آنزیمی آن‌ها

خدیجه شیرانی بیدابادی؛ شیلا صفائیان؛ رضوان موسوی ندوشن؛ ناهید رحیمی فرد

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.73113.1104

چکیده
  جلبک‌های دریای جز منابع غنی گیاهی محسوب می‌شوند که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارند. هدف از این مطالعه عصاره گیری دو گونه جلبک پادینا و سارگاسوم به دو روش ماسیراسیون و اولتراسوند به همراه آنالیز ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
انکپسولاسیون عصاره آبی ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) و اثر آن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملگرایی نوشیدنی سین‌بیوتیک برپایه آب پرتقال- هویج
51. انکپسولاسیون عصاره آبی ریشه گیاه باباآدم (Arctium lappa) و اثر آن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و عملگرایی نوشیدنی سین‌بیوتیک برپایه آب پرتقال- هویج

فرزانه اسمعیلی؛ مهناز هاشمی روان؛ محمدرضا اسحاقی؛ حسن گندمی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.73234.1107

چکیده
  در این مطالعه ابتدا عصاره ریشه بابا آدم با دو روش میکروکپسولاسیون و نانوکپسولاسیون و با استفاده از دو ترکیب مالتودکسترین و صمغ عربی بعنوان پوشش دیواره، ریزپوشانی گردید. سپس عصاره ریزپوشانی شده (در سطوح ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
تهیه نانوذرات لیپوزومی حاوی اسانس کاکوتی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی آن
52. تهیه نانوذرات لیپوزومی حاوی اسانس کاکوتی و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی آن

افشین آخوندزاده بستی؛ نگین جعفریان؛ حمیده امتیازی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2021.72160.1085

چکیده
  درون‌پوشانی اسانس‌ها درون‌ لیپوزوم‌ها روشی نوظهور جهت افزایش فعالیت بیولوژیکی اسانس‌ها، حفاظت از آن‌ها در برابر عوامل مخرب محیطی و افزایش زیست دسترسی آن‌ها است. اسانس‌های گیاهی ترکیبات زیست‌فعال ...  بیشتر
مقاله پژوهشی فارسی
بررسی تاثیر دمای برشته کردن و زمان نگهداری دانه فندق بر رنگ و کیفیت خمیر آن
53. بررسی تاثیر دمای برشته کردن و زمان نگهداری دانه فندق بر رنگ و کیفیت خمیر آن

آذین نصرالله زاده؛ حسین قوامی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401

http://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2022.72914.1111

چکیده
  برشته کردن از جمله مراحل فرآوری مغزها، به منظور افزایش پذیرش کلی آن‌ها، بهبود طعم، رنگ، بافت و ظاهر محصول می‌باشد. بنابراین، بهینه‌سازی و اصلاح این فرآیند و بهبود کیفیت محصول از این طریق، بسیار با اهمیت ...  بیشتر