دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
موضوعات = مهندسی مواد غذایی
تعداد مقالات: 32
ریز پوشانی چند لایه لیمونن بر پایه جذب الکترواستاتیک و ارزیابی رهایش آن تحت شرایط شبیهسازیشده دهان
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401
چکیده
در این پژوهش از روش جذب لایه به لایه پلی الکترولیتهای ایزوله پروتئین سویا و نشاسته اصلاحشده برای تولید ریز کپسول محتوی لیمونن استفاده شد. ویژگیهای مورفولوژیکی و ساختاری ریز کپسولهای تولیدی بررسی ... بیشتربررسی رفتار و مدلسازی رهایش کورکومین لیپوزومی بهینه یابی شده تحت شرایط آزمایشگاهی شبیهسازی شده دستگاه گوارش
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401
چکیده
ریزپوشانی ترکیبات حساس از جمله کورکومین در ساختار لیپوزومی، می تواند روشی موثر بر حفاظت آنها طی شرایط هضم دستگاه گوارشی باشد. هدف از این پژوهش، ارزیابی تاثیر میزان لستین (02/0- 08/0 گرم)، نسبت لستین: کلسترول ... بیشترتهیه کرم ارده رژیمی با استفاده از جایگزین های ساکارز (ایزومالت، ریبادیوزید a، اریتریتول) وبررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی وحسی آن
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401
چکیده
در سال های اخیر شیوع چاقی و دیابت به طور چشمگیری رو به افزایش است و این مسئله مصرف کنندگان را وادار می کند به دنبال محصولات حاوی شیرین کننده های کم کالری باشند. جایگزینی شیرین کننده های کم کالری با ساکارز ... بیشتراثر صمغ کتیرا و نشاسته گندم به عنوان جایگزین ژلاتین بر خصوصیات رئولوژیکی، فیزیکی و حسی دسر لبنی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401
چکیده
در این پژوهش، اثر سطوح جایگزینی صمغ کتیرا ( 7/0، 1و 3/1%) و نشاسته گندم ( 1، 2 و 3%) به عنوان جایگزین ژلاتین بر خصوصیات رئولوژیکی، فیزیکی و حسی دسر لبنی ارزیابی شد. آزمونهای رئولوژیکی شامل ویسکومتری و بافت سنجی، ... بیشترمدلسازی فرآیند اتمیزاسیون التراسونیک شیر و تولید پودر شیر به روش خشک کردن پاششی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 خرداد 1401
چکیده
استفاده از سیستمهای التراسونیک در بسیاری از مسائل کاربردی اثبات شده است. از جمله آنها اتمیزاسیون التراسونیک بوده که در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی و پوشش دهی کاربرد فراوانی دارد. در پژوهش پیش رو، ... بیشترارزیابی فرآیند حباب زایی درکاهش گرفتگی غشاء اولترافیلتراسیون و کارایی آن طی تصفیه شربت خام چغندر
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 مهر 1401
چکیده
حذف مطلوب ناخالصی ها و رنگبری مناسب شربت خام و رقیق در کارخانجات قند به عنوان فرآیندهای مهم و اساسی برای حصول به شکری با کیفیت ممتاز تلقی میشود. فرآیندهای دوستدار محیط زیست همچون فرآیندهای غشایی، پتانسیل ... بیشتربررسی تغییرات رنگ و چروکیدگی ورقههای سیب خشکشده با استفاده از پردازش تصویر
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 09 آذر 1401
چکیده
خشککردن با هوای داغ به دلیل استفاده از حرارت و طولانی بودن آن، باعث بروز تغییرات فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی میشود. دما، زمان و ضخامت نمونه میتواند بر ویژگیهای کیفی مانند رنگ و میزان چروکیدگی ... بیشترالکتروریسی بدون نازل: نانوانکپسولاسیون اسانس زنیان با استفاده از نانوالیاف کیتوزان-ژلاتین
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 03 دی 1401
چکیده
The aim of this research was to investigate the efficiency of nozzle-less electrospinning for encapsulation of the ajwain essential oil (as a hydrophobic bioactive) using two hydrocolloids (chitosan/gelatin) in order to enhance its antioxidant properties and stability for food applications. Nanofibers were spun using gelatin/chitosan in ratios of 1:6, 1:8 and ... بیشترمدل سازی انتقال حرارت در کنسرو حاوی عصاره مالت در بسته بندی نیمهسخت بر پایه آلومینیوم
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 16 اسفند 1401
چکیده
در این پژوهش مدل عددی انتقال حرارت در کنسرو عصاره مالت با بریکس 60 در بسته بندی آلومینیومی نیمه سخت با نرم افزار فلوئنت توسعه داده شد. شکل هندسی کنسرو حاوی نمونه، توسط نرمافزار گمبیت رسم و شبکهبندی ... بیشترتاثیر گلیسرول و نانوسلولز بر ویژگیهای آبدوستی و مکانیکی کامپوزیتهای ژلاتین- کربوکسی متیل سلولز
دوره 18، شماره 5 ، آذر و دی 1401، ، صفحه 681-697
چکیده
تلاشهای گستردهای جهت توسعه بستهبندیهای بر پایه بیوپلیمرهای زیست تخریبپذیر و بهبود کارایی آنها صورت گرفته است. بیوپلیمرها که از منابع قابل تجدید کشاورزی حاصل میشوند جایگزینی مناسب برای پلاستیکهای ... بیشترتاثیر پوشش و بستهبندی مختلف بر روی تغییرات شاخص رنگ میوه خرمالو در بارگذاری شبیه استاتیکی
دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 1-14
چکیده
امروزه، کیفیت میوهها و یا محصولات فراوری شده توسط مجموعهای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تعریف میشود. در این تحقیق، با توجه به حساسیت میوه خرمالو به فشار، به بررسی پارامترهای موثر بر تغییرات رنگی ... بیشترافزایش بقای باکتریهای اسید لاکتیک در سوپ ترخینه بهعنوان ماتریکس غیرلبنی
دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 69-84
چکیده
ترخینه، غذای تخمیری سنتی ایران بر پایه غلات، از مخلوطی از آرد غلات، سبزیجات، سبزی، ادویهجات و ماست تهیه میشود. هدف از این مطالعه بهبود بقای باکتریهای اسید لاکتیک (LAB) در سوپ ترخینه بهعنوان یک ماتریکس ... بیشترتاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئهورا بر ترکیبات زیستفعال گوجهفرنگی گیلاسی حین نگهداری در دماهای مختلف
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 21-39
چکیده
در این پژوهش با توجه به لزوم حفظ ویژگیهای کیفی محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت و افزایش زمان ماندگاری آنها تاثیر پوشش خوراکی ژل آلوئهورا (صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد حجمی/ حجمی) و دمای نگهداری (5، 12 و ... بیشتردرجهبندی کیفی انگور پوششدهیشده با امولسیون صمغ فارسی و روغن شاهدانه بر اساس صدمات سطحی با استفاده از تصاویر RGB و دودویی
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 51-64
چکیده
در پژوهش حاضر روش پردازش تصویر جدیدی بر مبنای دو الگوریتم دودویی و RGB با هدف محاسبه میزان صدمات سطحی بهطور خودکار و انجام درجهبندی کیفی ایجاد گردید. ابتدا انگورها با استفاده از فرمولاسیونی از سطوح ... بیشترسینتیک خشککردن کف خامه شیر شتر به روش کفپوشی و بررسی تاثیر آن بر ساختار و رنگ محصول
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 65-79
چکیده
در این پژوهش، سینتیک خشک کردن، ساختار و رنگ کف خشک شده در فرآیند خشک کردن خامه شیر شتر به روش کفپوشی ارزیابی شد. بدین منظور فرآیند خشک کردن در 3 دمای 45، 60 و 75 درجه سانتیگراد و در 3 ضخامت 1، 3 و 5 میلیمتر ... بیشتردرجهبندی دانههای کاکائو آلوده به آفلاتوکسین با استفاده از طیفسنجی مادون قرمز نزدیک
دوره 18، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1401، ، صفحه 129-138
چکیده
آفلاتوکسین یک ترکیب شیمیایی سمی است که توسط قارچهای آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتکوس تولید میشود. این سموم قارچی میتوانند باعث آلودگی گسترده محصولات کشاورزی شوند که بهصورت بالقوه دارای ... بیشتربررسی اثرات پیشتیمارهای بلانچینگ و مایکروویو در تغییرات بعضی از عوامل فیزیولوژیکی برگ گیاه کنگرفرنگی در خشککن بستر سیال
دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 73-83
چکیده
بهمنظور حفظ بیشترین میزان توانمندی آنتیاکسیدانی و ترکیبات مؤثر در این توانمندی ازجمله فنل کل برگ کنگرفرنگی در یک خشککن بستر سیال، اثرات دما، سرعت هوا و همچنین استفاده از پیشتیمارهای بلانچینگ ... بیشترشبیهسازی انتقال جرم مغزهای پسته با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) در حین خشککردن بسترسیال
دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 103-119
چکیده
خشککردن مواد غذایی میتواند ماندگاری آن را افزایش داده و موجب کاهش هزینه حملونقل و نگهداری آن شود. قانون دوم فیک معمولاً برای ارزیابی فرآیندهای انتقال جرم در فرآیند خشککردن بهروش استاندارد ... بیشتراثر کشتهای آغازگر سویه مخلوط تجاری بر ویژگیهای شیمیایی و حسی پنیر فتای فراپالایش آنالوگ طی دوره رسیدگی
دوره 17، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1400، ، صفحه 166-153
چکیده
پنیر فتای فراپالایش پنیری است که عمدتاً از شیر گاو تولید شده و معمولاً بهصورت تازه و یا پس از یک دوره کوتاه رسیدگی (60 روز) مصرف میگردد. در این پژوهش، اثر کشتهای آغازگر تجاری (SafeIT 2، FRC-65 و R-704) و زمان رسیدگی ... بیشترمقایسه انرژی ویژه و بازده خشککن خورشیدی تحتتأثیر نوع جمعکننده و بررسی برخی خصوصیات گوجهفرنگی خشکشده
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 717-728
چکیده
یکی از مهمترین مشکلاتی که در سامانههای خورشیدی مانند خشککنهای خورشیدی وجود دارد، پایین بودن بازدهی حرارتی آنها است که این امر باعث شده است کشاورزان برای خشککردن محصول به استفاده از روشهایی ... بیشتراثر صمغ قدومه شیرازی بر خصوصیات فیزیکی-شیمیایی پودر دوغ تولیدشده بهروش خشککردن پاششی
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 803-817
چکیده
دوغ، یکی از نوشیدنیهای سنتی ایرانیان است که از اختلاط ماست با آب و اندکی نمک حاصل میشود. تولید و صادرات دوغ بهعنوان یک نوشیدنی تخمیری بومی ایران در سالهای اخیر در حال افزایش است. یکی از عوامل مؤثر ... بیشترکاربرد ترکیبات هیدروکلوئیدی (زانتان و کربوکسیمتیل سلولز) در فرمولاسیون دونات با هدف کاهش جذب روغن
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 919-940
چکیده
کاربرد افزودنیها بهویژه ترکیبات هیدروکلوئیدی در کاهش جذب روغن در دونات یک روش کاربردی است؛ زیرا نیاز به ایجاد تغییرات در طراحی صنعتی تجهیزات نمیباشد. بنابراین، در این پژوهش تأثیر صمغ زانتان و کربوکسیمتیل ... بیشترجدایش ناخالصیها از دانههای خاکشیر به روش الکترواستاتیکی در بستر سیال (تریبوایروالکترواستاتیک)
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 473-483
چکیده
هدف از این مطالعه، بررسی عملکرد دستگاه تریبوایروالکترواستاتیک برای خالصسازی خاکشیر از ناخالصیهای موجود در محصول جمعآوریشده از مزرعه است .دستگاه شامل دو بخش میباشد، محصولات در مرحله اول در واحد ... بیشتربررسی فرآیند خشک شدن موسیلاژ دانه مرو (Salvia macrosiphon L.) با اشعه فروسرخ
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 595-604
چکیده
دانههای مرو دارای مقادیر قابلتوجهی صمغ با خواص عملکردی مناسب هستند که بعد از استخراج از دانهها (موسیلاژ) و خشک کردن، میتوانند در فرمولاسیون محصولات مختلف استفاده شوند. در این مطالعه جهت خشککردن ... بیشتراثر شرایط خشککردن کفپوشی بر خصوصیات فیزیکی و رفتار بازجذب آب پودر قارچ
دوره 17، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 1-16