دوره 19 (1402)
دوره 18 (1401)
دوره 17 (1400)
دوره 16 (1399)
دوره 15 (1398)
دوره 14 (1397)
دوره 13 (1396)
دوره 12 (1395)
دوره 11 (1394)
دوره 10 (1393)
دوره 9 (1392)
دوره 8 (1391)
دوره 7 (1390)
دوره 6 (1389)
دوره 5 (1388)
دوره 4 (1387)
دوره 3 (1386)
دوره 2 (1385)
دوره 1 (1384)
کلیدواژهها = فعالیت آنتیاکسیدانی
تعداد مقالات: 22
بررسی ویژگیهای شیمیایی عصاره اتانولی چای سبز و اثر آن بر فعالیت مهارکنندگی و کشندگی آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و ریزوپوس استولونیفر (عامل فساد میوه توتفرنگی و انگور)
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 اردیبهشت 1401
چکیده
در طول چند دهه گذشته، استفاده از نگهدارنده های طبیعی و عصارههای گیاهی به دلیل نگرانی در مورد اثرات نامطلوب بهداشتی احتمالی ناشی از استفاده از نگهدارنده های مصنوعی مورد توجه قرار گرفته است. عصاره چای ... بیشترعصاره اتانولی ریشه گیاه کهورک: تعیین فنول و فلاونوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و اثر ضدمیکروبی آن بر برخی از باکتریهای عامل عفونت و مسمومیت غذایی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 اردیبهشت 1402
چکیده
پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان فنول کل و فلاونوئید کل و همچنین فعالیت مهار رادیکال آزاد و ضد میکروبی عصاره اتانولی ریشه کهورک (Prosopis farcta ) انجام شد. عصاره اتانولی کهورک محتوای فنول بالایی را نشان داد (mg ... بیشترشناسایی گروههای عاملی، محتوای فنل و فلاونوئید کل، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی فلفل سیاه و برهمکنش آن با آنتیبیوتیکهای کلرامفنیکل و آمفوتریسین B
دوره 19، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1402، ، صفحه 79-93
چکیده
در این پژوهش، گروههای عاملی زیست فعال، محتوای تام فنلی و فلاونوئید، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره آبی فلفل سیاه و همچنین برهمکنش آن با آنتی بیوتیکهای کلرامفنیکل و آمفوتریسین B در ... بیشترالکتروریسی بدون نازل: نانوانکپسولاسیون اسانس زنیان با استفاده از نانوالیاف کیتوزان-ژلاتین
دوره 18، شماره 6 ، بهمن و اسفند 1401، ، صفحه 113-126
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی کارایی الکتروریسی بدون نازل برای انکپسوله کردن اسانس زنیان (بهعنوان یک زیست فعال آبگریز) با استفاده از دو هیدروکلوئید (کیتوزان/ژلاتین) بهمنظور افزایش خواص آنتیاکسیدانی و پایداری ... بیشترارزیابی فنول و فلاونوئید کل، قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس انجدان رومی بر برخی از قارچهای عامل پوسیدگی و فساد میوه سیب و پرتقال
دوره 18، شماره 5 ، آذر و دی 1401، ، صفحه 699-709
چکیده
در این مطالعه، اسانس انجدان رومی (Levisticum officinale Koch) توسط روش تقطیر با آب استخراج شد و سپس محتوای فنول تام، فلاونوئید تام، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکال آزاد DPPH، رادیکال آزاد ABTS و زوال رنگ بتا-کاروتن) ... بیشتراثرات عصاره دانه چیا بر ویژگیهای شیمیایی و حسی کره حاصل از خامه شیرین طی نگهداری در یخچال
دوره 18، شماره 5 ، آذر و دی 1401، ، صفحه 751-763
چکیده
کره بهعنوان یک نوع فرآورده لبنی، از خامه شیرین یا خامه ترش تهیه میشود که میتواند به دلیل تغییرات اکسیداتیو دچار فساد شود. این تحقیق با هدف بررسی اثرات آنتیاکسیدانی عصاره دانه چیا در کره حاصل از ... بیشتراثر فرایند اولتراسوند بر استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی بخشهای مختلف گردو
دوره 18، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1401، ، صفحه 85-98
چکیده
گردو از نظر تغذیه، دارای ارزش غذایی بالایی است که برای سلامت انسان ضروری است. ترکیبهای فنلی خواص سودمندی از جمله خاصیت ضدسرطانی دارند و از فعالیت میکروبی جلوگیری میکنند. استخراج به کمک امواج فراصوت ... بیشتربررسی ترکیبات شیمیایی، گروههای عاملی زیستفعال، قدرت آنتیاکسیدانی و سمیت سلولی اسانس آویشن شیرازی بر رده سلولیHT29: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی
دوره 18، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 203-217
چکیده
هدف از این پژوهش شناسایی ترکیبات شیمیایی، گروههای عاملی زیستفعال، فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل کل و فلاونوئید کل اسانس آویشن شیرازی و همچنین بررسی اثر سمیت سلولی آن بر رده سلولی سرطان روده بزرگ (HT29) ... بیشترتاثیر نسبت روغن و مقدار امولسیفایر بر خصوصیات نانوامولسیون روغن دانه چیا
دوره 18، شماره 2 ، خرداد و تیر 1401، ، صفحه 295-305
چکیده
در این پژوهش راندمان استخراج، ترکیب و میزان اسیدهای چرب موجود در روغن دانه چیا و فعالیت آنتیاکسیدانی آن مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نانوامولسیونهای این روغن در سه سطح روغن به آب(20%، 35% و 50%) و در سه ... بیشترشناسایی ترکیبات شیمیایی، پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدقارچی اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) بر قارچهای مولد فساد میوه سیب
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 691-700
چکیده
سمیت قارچکشهای سنتزی و مقاومت پاتوژنهای قارچی به این عوامل نگهدارنده سبب افزایش تقاضا برای جایگزینهای طبیعی مانند اسانسهای گیاهی شده است. در این پژوهش، اسانس آویشن دنایی با کمک روش تقطیر با ... بیشتراثر تخمیر بهوسیله دو باکتریلاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسبر فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره کینوا
دوره 17، شماره 5 ، آذر و دی 1400، ، صفحه 747-759
چکیده
فعالیت پروتئولیتیک باکتریهای تخمیرکننده میتواند منجر به تولید پپتیدهای زیستفعال با فعالیتهای آنتیاکسیدانی، ضدفشارخون، ضددیابت و غیره گردد. در این پژوهش اثر تخمیر بهوسیله دو باکتری لاکتوباسیلوس ... بیشترارزیابی تاثیر استفاده توأم از تخمیر کنترل شده جو دوسر و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتیاکسیدانی نان گندم حجیم تولیدی
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 569-581
چکیده
در سالهای اخیر، اهمیت غنیسازی نان گندم با بسترههای تخمیری و منابع گیاهی، بیشتر مشخص گردیده است. در این پژوهش، تأثیر استفاده توأم از جو دوسر تخمیر شده و پودر عناب بر بافت و فعالیت آنتیاکسیدانی نان ... بیشتربهینهسازی خصوصیات آنتیاکسیدانی عصاره پوسته دانه نارنج استخراج شده بهکمک مایکروویو
دوره 17، شماره 4 ، مهر و آبان 1400، ، صفحه 605-619
چکیده
هدف از این مطالعه، بهینهسازی استخراج عصاره پوسته دانه نارنج بهکمک مایکروویو در سطوح مختلف توان مایکروویو (100، 200 و 300 وات)، زمان استخراج (5، 10 و 15 دقیقه)، مقدار نمونه (5، 10 و 15 گرم) و حجم حلال (100، 150 و 200 میلیلیتر) ... بیشترارزیابی پتانسیل آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی عصاره مچه (Lepidium draba) در شرایط برونتنی
دوره 17، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1400، ، صفحه 17-24
چکیده
استفاده از محصولات طبیعی مانند گیاهان دارویی، فرصتهای نامحدودی برای معرفی مواد افزودنی جدید فراهم کرده است. از مچه برای تهیه سوپ، سالاد و غذاهای تازه استفاده میشود. این مطالعه با هدف سنجش فعالیت ضدمیکروبی ... بیشترتعیین ساختار، ترکیبات و ویژگیهای شیمیایی، فعالیت ضداکسایشی و اثر سیتوتوکسیک اسانس زردچوبه
دوره 17، شماره 2 ، خرداد و تیر 1400، ، صفحه 261-271
چکیده
هدف از این پژوهش شناسایی ترکیبات، ساختار و تشخیص کیفی نوع پیوندها، فعالیت ضداکسایشی، تعیین فنول و فلاونوئید کل و اثر سیتوتوکسیک اسانس زردچوبه بود. اسانس زردچوبه با دستگاه کلونجر و با روش تقطیر آبی استخراج ... بیشتربررسی اثر روش استخراج با حلالهای آب و متانول بر ویژگیهای ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره گیاه بنسرخ: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی “in vitro”
دوره 17، شماره 1 ، فروردین و اردیبهشت 1400، ، صفحه 83-91
چکیده
در این پژوهش، عصاره گیاه بنسرخ با استفاده از حلالهای متانول و آب و بهکمک روش ماسراسیون استخراج شد. راندمان استخراج، ترکیبات فنول کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر پایه مهار رادیکالهای 2 و 2-دیفنیل ... بیشتراثر آنتیاکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسولهشده بهروش تبخیر حلال، در روغن سویا در طول مدت یک سال نگهداری
دوره 16، شماره 5 ، آذر و دی 1399، ، صفحه 669-685
چکیده
در این تحقیق با کپسولهکردن، سلنیوم بهعنوان ریزمغذی حیاتی و آنتیاکسیدان طبیعی جایگزین آنتیاکسیدانهای سنتزی با آثار سوء شد. سلنیت سدیم با غلظتهای (100، 300، 500، 700 و 900 میلیگرم در 20 میلیلیتر محلول ... بیشتربررسی اثر آنتیاکسیدانی اسیدهای جنتیسیک و آلفا-رزورسیلیک در محیطهای روغنی و امولسیونهای روغن در آب آنها
دوره 14، شماره 5 ، آذر و دی 1397، ، صفحه 743-753
چکیده
فعالیت آنتیرادیکالی و آنتیاکسیدانی اسیدهای جنتیسیک و آلفا-رزورسیلیک اسید در محیطهای مختلف: حلال متانول، روغنهای تخلیص شده سویا و زیتون، و امولسیونهای روغن در آب آنها مورد بررسی قرارگرفت. فعالیت ... بیشترتأثیر استخراج با فراصوت بر فعالیت بیولوژیکی عصاره پوست بنه (Pistacia Atlantica Subsp. Mutica): بررسی شرایط بهینه و فعالیت آنتیاکسیدانی
دوره 14، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1397، ، صفحه 17-28
چکیده
در این تحقیق از طرح مرکب مرکزی محوری قابل چرخش در روش سطح پاسخ برای بهینهیابی شرایط استخراج با فراصوت ترکیبات پلیفنلی پوست بنه (Pistacia atlantica subsp. Mutica) استفاده شد. پارامترهای زمان، دما و نسبت حلال ... بیشترریزپوشانی رنگدانه آنتوسیانینی زرشک با استفاده از خشککن انجمادی
دوره 13، شماره 3 ، مرداد و شهریور 1396، ، صفحه 14-27
چکیده
در این پژوهش، عصارة الکلی اسیدی حاصل از زرشک که حاوی مقدار نسبتاً بالایی آنتوسیانین بود (45/1±26/376 برحسب سیانیدین-3-گلیکوزید بر وزن خشک) با استفاده از دیوارههای مالتودکسترین، پلوینیلپیرولیدون ... بیشتربررسی عوامل مؤثر بر استخراج پلیفنول هاو فعالیت آنتیاکسیدانی چای سبز
دوره 11، شماره 4 ، مهر و آبان 1394، ، صفحه 285-295
چکیده
چای با نام علمی Camellia sinensis از دمنوشهای رایج و معروف در دنیا محسوب میگردد. مهمترین ترکیب شیمیایی چای پلیفنولها (کاتچینها) هستند که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدسرطانی بوده و در جلوگیری از بروز ... بیشترارزیابی اثرات آنتیاکسیدانی عصاره استونی و متانولی دانه ذرت خوشهای در مقایسه با TBHQ در چربی دنبه گوسفند
دوره 10، شماره 1 ، فروردین 1393